VadeVi
Més vins presentats i millors puntuacions per als Montsant a la Guía Peñín 2016
  • CA

La recentment publicada Guía Peñín 2016, guia de referència a l’Estat, ha posat de manifest l’increment en el nombre de vins que hi participen de la DO Montsant i que han obtingut millors puntuacions.

En aquesta darrera edició, l’equip de la guia ha valorat 228 vins de la DO Montsant, 45 més que en l’edició passada. A més, els vins que han rebut la qualificació “Excel·lent”, és a dir, que han obtingut puntuacions de 90 punts o més, han superat el centenar, concretament han estat 103. Aquesta xifra deixa enrere la de l’any anterior, quan van ser prop de 80.

Si es fa un cop d’ull a les dades, la Guía Peñín 2016 ha qualificat d’“Excel·lents” el 45% dels Montsant tastats, “Molt Bons”,el 49% i “Bons” el 6%.

Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, destaca que “aquestes puntuacions posen de relleu que els cellers de la DO Montsant estan compromesos amb l’elaboració de vins de gran qualitat i que la recerca de l’excel·lència forma part de la seva filosofia de treball”. “És molt positiu que, més enllà de referències concretes, el consumidor associï de manera global la DO Montsant amb vins de molta qualitat”, afegeix.

A banda de les puntuacions que la Guía Peñín atorga a cada vi, la publicació també distingeix aquells vins que destaquen per sobre dels altres en el que respecta a relació qualitat-preu. En el cas de la DO Montsant, el 56% dels vins tastats mereixen menció especial. 35 vins reben 5 estrelles, tenen una relació qualitat-preu “Excel·lent”; 46 vins reben 4 estrelles, tenen una relació qualitat-preu “Bona”, i 40 vins reben 3 estrelles, tenen una relació qualitat-preu “Correcta”.

L’equip de la Guía Peñín ha manifestat en més d’una ocasió que Montsant “té un posicionament envejable, amb uns vins de molt alta qualitat que li han permès guanyar-se aquest reconeixement”. Els tastadors apuntaven que “més enllà dels productors de renom, Montsant és una DO molt cohesionada, en la qual tots els cellers han sabut treballar bé, fins al punt que es pot parlar d’un concepte de marca Montsant, que al nostre entendre té molta importància”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa