La capitat de la Conca de Barberà, Montblanc, va celebrar per tercer any consecutiu la Fira de Sant Martí dedicada als productes agroalimentaris de qualitat. Més visitants i més degustacions fetes que en l’edició anterior n’és el balanç. En dos dies es van registrar més de 6.500 persones i es van fer 4.600 degustacions gastronòmiques i 3.000 de vi i cava. Entre els factors que van contribuir a l’èxit es destaquen el bon temps, el fet que molta gent ja conegués la Fira i el seu funcionament i la difusió que se’n va fer. Tot i això, el fred i el vent van condicionar l’afluència el diumenge a la tarda.
Les visites gastronòmiques van donar el tret de sortida. Era la primera vegada que es posaven en escena i es va fer el matí de dissabte i de diumenge. Un total de 35 persones van poder provar aquest nou concepte de visita guiada en el qual van descobrir el pas de ronda i les torres de Montblanc, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel i la Plaça Major, a més de fer dues degustacions i dos tastets de vi de la DO Conca de Barberà en dos establiments diferents de la vila.
L’edició d’enguany comptava amb més demostracions de cuina en directe, maridatge de vins i presentació de productes.La DO Conca de Barberà conjuntament amb el gremi de formatgers van suggerir el vi més adequat per a cada varietat de formatge.
Elaboradors de vins i caves participants:
Celler Vega Aixala (Vilanova Vins), Celler Mas Foraster, Cooperativa de Blancafort, Celler Escolda-Sanahuja, Celler Carles Andreu, Gatzara, Virol, S.C.P., Celler Cal Joan, Carlania Celler, Rosa M. Torres, Cooperativa de Viticultors de Montblanc, Rendé Masdeu, Guspí, i Molí dels Capellans.