Michel Tardieu: «la utilització de la rapa marca la gran diferència»

El prestigiós 'négociant-éleveur' dirigeix un tast a Monvínic sobre la utilització de la rapa a la vinificació

Michel Tardieu en un moment del tast a Monvínic. Foto: Monvínic

Dilluns va tenir lloc a Monvínic “En bones mans està el vi: el paper de l’enòleg a

l’elaboració”, un tast dirigit per Michel Tardieu, un dels més prestigiosos négociant-éleveur de França gràcies a la seva selecció de vins del Vall del Roine. Al tast, Tardieu va explicar la seva idea sobre la vinificació amb gotims sencers i va mostrar el valor que atorga la rapa al treball dels enòlegs quan ho utilitzen com un component més en l’elaboració del vi.

Aquest ús comporta, segons Tardieu, un gran respecte al terroir i a la matèria primera. Així mateix, considera que la utilització de la rapa marca la gran diferència: atorga energia, diversitat i frescor als vins; va recomanar a més la no utilització de fustes noves ja que resten personalitat al vi.

En aquest tast tècnic, els assistents van poder apreciar aquests matisos en els dotze vins seleccionats:

De Catalunya es va tastar el prioratí Mas Alta La Basseta 2010.

De Mentrida, el Jimenez-Landi Ataulfos 2009.

Els altres 10 vins procedien de l’Estat francès:

Clos de Mez Beaujolais Fleurie La Dot 2007

Cave d’Embres & Castelmaure Corbières J’ai mauvaise réputation 2011

Tardieu Laurent Châteauneuf-du-Pape Cuvée Spéciale 2010

Tardieu Laurent Gigondas 2010

Domaine Jamet Côte Rôtie 2007

Auguste Clape Cornas 2005

Bel Air Marquis d’Aligre Margaux 2000

Domaine Dujac Gevrey-Chambertin 1er Cru Aux Combottes 2006

Confuront-Cotetidot Vosne-Romanée 1er Cru Les Suchots 2006

Clos des Lambrays 1996.

Tots aquests vins tenen en comú que s’empra la rapa en l’elaboració.

Nou comentari