VadeVi
Miguel A. Torres rep la insígnia d’or de l’Associació Vinícola Catalana
  • CA

L’Associació Vinícola Catalana (AVC) va celebrar ahir al vespre, a l’hotel Palace de Barcelona, un emotiu acte d’homenatge a Miguel A. Torres, per la seva trajectòria professional al capdavant de la patronal del vi català.

Miguel A. Torres ha presidit la patronal del vi, primer des de la Unió Vinícola del Penedès (UVIPE) i en els darrers anys, com a AVC durant més de trenta anys, impulsant la recerca enològica i vitícola de manera constant i amb una gran visió estratègica de futur. L’Associació va voler reconèixer aquesta trajectòria fent-li entrega de la insígnia d’or de l’entitat, que li va ser entregada pel President de la Generalitat, Artur Mas davant l’aplaudiment de les cent setanta persones assistents a l’acte.

L’acte va estar presidit pel President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i va comptar amb l’assistència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí, del Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, així com de la totalitat del sector vitivinícola català, d’ex consellers d’agricultura i representants d’entitats i associacions vitivinícoles.

Valentí Roqueta, president de l’Associació Vinícola Catalana, va donar la benvinguda als assistents i va destacar la importància de la figura de Miguel A. Torres en el món del vi, “seguint la línia dels seus avantpassats, ha impulsat el celler de la família i els seus vins a les altes cotes de prestigi internacional, però sobretot, ha impulsat el territori, el producte i el gremi”.

Roqueta va explicar que actualment Catalunya te una gran activitat vinícola: 55.000 ha de vinyes i més de 600 cellers, “un dens teixit agroindustrial i al capdavant de tot, homes i dones del vi que amb fidelitat a la terra, fe i compromís amb el producte són ambaixadors al món dels millors valors del país”.

El President de la Generalitat va explicar que la figura de Miguel A. Torres no solament és admirada al sector vitivinícola sinó a la majoria de sectors socials i econòmics de la nostra societat “la seva trajectòria és un referent per a les noves generacions, ja que la seva constància i dedicació és un exemple a seguir. Una de les figures més importants del sector vitivinícola català que ha traspassat fronteres i gaudeix de l’admiració i reconeixement internacional “.

Miguel A. Torres va agrair la presència de tots els assistents, als que va definir com amics i amigues de tota la vida. Emocionat va tenir paraules d’agraïment per a la seva dona, per a la seva família i per a totes aquelles persones que han col·laborat estretament amb ell al front de la patronal del vi.

Torres va recordar els esdeveniments més significatius al llarg de la seva presidència, tots ells amb l’objectiu principal d’impulsar el conjunt del sector i la cultura del vi, des d’una vessant empresarial i social. Durant aquestes tres dècades, va afirmar, el sector ha estat viu, dinàmic i en progressió positiva, on s’han portat a terme grans fets en pro del vi i de la preservació de la vinya i la terra, com han estat els darrers events que ha organitzat la patronal per la preservació del medi ambient i la sostenibilitat del planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa