Miller i Pancho Campo, investigats

Robert Parker i l'Institute of Masters of Wine esperen els resultats per prendre decisions

Jay Miller i Pancho campo, un tàndem polèmic Foto: FENAVIN

Robert Parker i l’Institute of Masters of Wine haurien obert sengles investigacions sobre Jay Miller i Pancho Campo, respectivament, per esbrinar les possibles implicacions dels dos tastadors en l’escàndol del suposat cobrament de diners per tastar els vins de diverses zones vitivinícoles espanyoles, segons que informa www.proensa.com.

Segons aquesta font, Parker hauria contractat una agència de detectius internacional per esbrinar si realment Miller tenia cap responsabilitat en l’afer, mentre que l’Institute of Masters of Wine hauria obert una investigació interna.

Parker va destituir Miller al desembre, malgrat que sempre es va afirmar que la baixa del tastador estava programada des de feia temps i que plegava per pròpia voluntat.

Les últimes visites de Miller a diverses zones vitivinícoles de l’Estat, coordinades pel Master of Wine Pancho Campo, havien estat envoltades de polèmica, al fer-se públics correus electrònics que suggerien que les visites de Miller i Campo tenien un cost d’entre 20.000 i 40.000 euros.

La visita que va fer a Catalunya tampoc va estar exempta de polèmica, i s’acusava els tastadors d’haver acceptat el convit a un sopar a Monvínic per valor de 16.000 euros.

VADEVI.cat va tenir accés al document que demostrava que l’import final era de 1.215,18 euros. Segons el responsable del restaurant barceloní, Sergi Ferrer-Salat, l’àpat, en el que van participar entre d’altres, el propi Ferrer-Salat; David Martínez, sommelier; Quim Vila, un dels grans distribuïdors de Catalunya, Pancho Campo, Jay Miller i Oriol Guevara, aleshores director de l’Incavi, es va pagar entre tots, i cadascú va assumir els vins que havia demanat d’obrir.

A més a més, mai es va publicar complet l’article que Miller havia d’escriure sobre els vins catalans, i malgrat que VADEVI.cat va tenir accés a la llista de puntuacions que es va publicar, posteriorment va desaparèixer sense cap explicació de la web de Parker.

Segons fons que han estat en contacte amb Neal Martin, el nou enviat aquest any per Parker per tastar els vins catalans, Jay Miller va perdre el llistat amb les puntuacions dels vins que havia tastat a Catalunya al descuidar-se-la en un taxi.

Nou comentari