Embotits de vi, una nova oferta de maridatge entre productes penedesencs i vins de la D.O. Penedès

En el món de la gastronomia la innovació i l’esperit d’oferir coses noves és un dels principals al·licients. Amb aquesta base és amb la que ha estat treballant en aquests darrers mesos Jaume Rafecas, productor d’embotits de Torrelles de Foix.
Després de molt temps de reflexionar-hi, han apostat per la botifarra i el bull, maridats amb vins de la D.O. Penedès.

El propietari de Cal Xullat, que és l’establiment que regenta a Torrelles, comenta que el vi aporta un punt àcid, i d’aspror que es nota al final de cada tast.Una de les parts més complicades d’aquest maridatge ha estat el de trobar la varietat de vi adequada per fer-lo realitat. Al final l’aposta ha estat el cabernet, negre i rosat, i el vi base per cava en el cas del blanc.

La part més delicada ha estat la de trobar l’equilibri entre el que aporta la carn i el que aporta el vi al resultat final d’aquests embotits. En tot cas, com explica Rafecas, el vi sempre es troba en una proporció d’entre el 10 i el 15%. El gran dubte era que el vi no s’acabés malmeten a l’hora de fer bullir l’embotit.

En aquests moments estan fent les darreres provatures, i donant a conèixer el producte en cercles reduïts per tal de veure com evoluciona el producte també amb les calors de l’estiu.El desig és poder-los posar a la venda de cara al mes de setembre, bàsicament al seu establiment de Torrelles però buscant també punts de venda a Vilafranca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa