Mireia Torres guanya la presidència de Qalidès, Terrers del Penedès

Mireia Torres, nova presidenta de Qalidés en representació de Miguel Torres i Jean Leon. Foto: VADEVI.cat

Mireia Torres ha estat la guanyadora de les eleccions celebrades el passat dia 1 de febrer per escollir nova presidència de l’associació Qalidès, terrers del Penedès.

L’associació de cellers es va fundar l’any 2004 amb l’objectiu d’agrupar diferents cellers “interessats a mostrar un Penedès preocupat per conservar un conreu de la vinya respectuós amb l’entorn i el paisatge i en posicionar els seus vins de finca entre els millors del món”.

Actualment, els cellers que en formen part són: Huguet de Can Feixes, Albet i Noya, Mas Comtal, Jean Leon, Gramona, Miguel Torres, Can Ràfols dels Caus, Jané Ventura, Avgvstvs Forvm, Castellroig, Finca Viladellops i Pardas.

Després de diversos anys en què Qalidès ha estat presidida per l’enòleg Joan Huguet, els cellers volien revifar l’entitat per incrementar la seva presència al territori català i renovar la presidència. Finalment, s’hi van presentar dues candidatures: Mireia Torres i Xavier Gramona. Mireia Torres, representant de Jean Leon i Miguel Torres, ha estat la guanyadora en una votació molt renyida.

Les principals propostes que ha presentat la candidatura de Mireia Torres es basen, sobretot, en millorar la comunicació, renovar la pàgina web, apostar per l’enoturisme amb noves rutes i treballar “amb consens” amb la resta de membres de l’associació, donar a conèixer l’associació a nivell institucional, quins cellers en formen part considerant sempre que “encara n’hi ha molt bons elaboradors que ens agradaria que formessin part”.

Tanmateix hi ha planificades una sèrie d’accions per al 2013 adreçades al consumidor final, l’hosteleria i la restauració. Mireia Torres també aposta per la comunicació 2.0 i per incrementar la col·laboració amb la premsa especialitzada gràcies a la feina que posarà en marxa el gabinet de comunicació Dinàmic Comunicació.

Nou comentari