VadeVi
Mireia Torres: “L’èxit passa per plantar vinyes a zones altes com el Pirineu”
  • CA

Alguns experts afirmen que la productivitat de les vinyes i la qualitat dels vins actuals pateixen greus perills per culpa de l’escalfament global del planeta. La idea cada cop és més acceptada per les empreses del sector. Per això, des de fa anys, productors com Torres han volgut posar fil a l’agulla. L’empresa catalana ha valorat la importància de plantar vinyes en zones altes, “on abans era impensable”, com el pre-Pirineu. “Aquí hi ha la clau de l’èxit en el futur”, explica Mireia Torres, ex directora de l’àrea de R+D i moderadora d’una de les ponències del proper Congrés Mundial de Canvi Climàtic i Vi, que se celebrarà a Marbella (Màlaga) els propers 13 i 14 d’abril.

“Crec que Torres juga un paper clau en la conscienciació, tant des d’un punt de vista de comunicació com per les mesures que ha pres sobre aquest tema, com el Projecte Cenit Demeter”, un dels temes estrella del Congrés. Torres forma part activa de l’esdeveniment al costat d’altres 24 empreses del sector (60% cellers) i 31 centres investigadors de l’Estat, que aborden en diferents àmbits la incidència del canvi climàtic i les mesures es poden exercir en el sector vinícola. “Els principals aspectes que s’aborden són el treball de la vinya, l’evolució de determinades malalties, la incidència de condicions determinades en la maduració del raïm, la caracterització i la gestió de la fermentació alcohòlica”, expressa.

“El canvi climàtic, que avança cap a temperatures més elevades i un estrès hídric excessiu, pot afectar clarament aquest procés, i com a conseqüència final la qualitat dels vins”, conclou Torres, d’un celler que ja ha rebut el reconeixement del sector amb premis com el Green Company of the Year 2010, que atorga la prestigiosa revista anglesa Drink Business.


MIREIA TORRES ÉS DIRECTORA GENERAL DE JEAN LEON DES DE SETEMBRE DE 2010 FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa