VadeVi
Molt poca presència de vins ecològics catalans a Biofach, la primera fira ecològica del món

Només dos cellers catalans participaran a la XVI Biofach, la major fira del món dedicada exclusivament a la producció ecològica, tot i que “el cultiu de la vinya ecològica ha pujat un 38% fins a 3.619 hectàrees”, segons el Baròmetre de la percepció i consum dels aliments ecològics 2009 presentat fa pocs dies pel DAR.

Aquesta baixa participació del sector del vi, però, no és excepcional. En els últims anys el nombre de cellers que hi participen ha estat també d’un parell o màxim tres. Aquesta vegada, igual que l’any passat, són Bodegas Pinord i Albet i Noya -tots dos del Penedès- els cellers que s’han decidit a donar a conèixer els seus vins al Biofach que se celebra a Nuremberg des de dimecres i fins dissabte.

Can Suriol és un dels cellers catalans que, tot i haver-hi participat d’altres vegades, aquest any només hi anirà com a visitant, sense estand propi ni sense estar representat tampoc a l’estand de Catalunya. “En principi són fires on s’hi ha d’anar perquè és l’única manera de donar-te a conèixer però també suposa una gran despesa i aquesta, concretament, no és gaire especialitzada en vins”, explica Francesc d’Assís del celler Can Suriol.

En el cas de Bodegas Pinord es dóna molt importància a Biofach i justament “és una de les fires on anem habitualment”, per la importància del mercat alemany “un dels principals mercats exteriors” i per l’interès creixent dels vins ecològics, segons explica Francesc Chacón, del departament d’exportacions de Bodegas Pinord. Segons Chacón, “els vins ecològics tenen molta més tirada a l’estranger que no pas aquí”, especialment a Alemanya, Suïssa i els països nòrdics. El celler té vins ecològics bàsicament amb DOQ Priorat tot i que també en té algun amb DO Penedès i, aquest any aprofitarà la Biofach per potenciar el vi Clos del Músic 2007, el primer vi biodinàmic de l’Estat espanyol que aconsegueix el segell Demeter.

Menys vi que altres aliments
El vi català tindrà molt poca presència a Biofach, en comparació als 53 cellers de l’Estat espanyol que hi seran i tenint en compte que en total hi haurà més de 300 cellers d’arreu del món.

Altres sectors agroalimentaris catalans, però, hi tindran més presència. A més d’Albet i Noya i Pinord hi haurà representades 17 empreses catalanes més, la gran majoria dins l’estand de Catalunya promogut pel DAR a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA).

L’estand, que ocuparà gairebé 230 metres quadrats serà inaugurat per la directora general de Comerç, Gemma Puig i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené auqest dijous. Hi seran presents empreses catalanes dedicades a la la xocolata, la fruita, la verdura, l’oli, els derivats del porc i plats preparats.


Clos de Músic és el primer vi biodinàmic amb segell Demeter a l’Estat Espanyol FOTO: BODEGAS PINORD

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa