Moment Penedès a l’Eixample

Amb totes les places plenes -més de vint- el primer Curs d'Iniciació al Tast convocat per VADEVI.cat i la DO Penedès va ser un èxit

Més de vint persones vam omplir la sala de tast de VADEVI.cat Foto: Anna Murgadas

Vint-i- tres persones vam omplir de gom a gom la sala de la redacció de VADEVI.cat on es va fer el primer Curs d’Iniciació al Tast amb la col·laboració de la DO Penedès.

Poc més tard de les 8 del vespre, Joan Nebot, director de VADEVI.cat començava les explicacions: “En un parell d’hores no serà possible transmetre molts coneixements, així que el que intentaré aquest vespre serà despertar una actitud de curiositat i donar-vos unes indicacions que us obrin les portes de l’experimentació personal”.

Un cop destapades les primeres ampolles de blanc jove del celler Jané Ventura, va començar un diàleg fluid entre els assistents. El Gran Clot dels Oms de Bodegues Ca N’Estella va servir per il·lustrar els blancs de criança i a l’hora, per parlar de la varietat més representativa del Penedès, el xarel·lo.

El rosat -el Rosadenc 2010 de Mas Can Colomé- va precedir el negre jove, fins arribar al negre de criança, que va ser el La Creueta del celler d’Eudald Massana, que va fer d’argument per encetar un interessant debat sobre els vins ecològics i biodinàmics.

El vespre va tenir un punt àlgid amb l’escumós Extra Brut DO Penedes Colet Tradicional, i finalment el Vi de Glass gewurtztraminer de Gramona va servir perquè Nebot fés una defensa dels vins dolços catalans.

Nou comentari