VadeVi
Montsant aprofundeix en el coneixement del seu territori
  • CA

La Denominació d’Origen Montsant i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) presentaran aquest dijous, 4 d’abril (18h), a les instal·lacions de Parc Tecnològic del Vi (VITEC) de Falset les conclusions de la segona fase de l’estudi de zonificació de la DO. L’objectiu d’aquest estudi és poder establir un vincle entre el vi i el territori, refermar-ne la seva identitat i explotar-ne el potencial vitícola.

L’estudi de zonificació de la DO Montsant es va iniciar l’any 2008 i, en una primera fase, va determinar la segmentació del territori en 9 zones homogènies, a partir d’anàlisis climàtiques, geològiques, enològiques i paisatgístiques. La segona fase de l’estudi -que es presentarà dijous- s’ha centrat en validar les hipòtesis plantejades en el primer document. Per fer-ho, s’ha realitzat una selecció de finques, de garnatxa i carinyena -les varietats majoritàries a Montsant-, representatives del conjunt de la DO i de cada una de les zones determinades en l’estudi previ. Així mateix, durant tres anys, s’ha dut a terme la recollida de mostres de raïm d’aquestes finques per tal de realitzar-ne els controls de maduració i s’ha procedit a la caracterització fenòlica dels vins elaborats en cada zona.

L’intens seguiment que s’ha dut a terme durant aquests tres anys d’estudi ha permès reunir un gran volum d’informació, que de manera molt detallada explica quin és el comportament de cada zona. En aquest sentit, les conclusions de l’estudi han implicat la redefinició de les zones plantejades inicialment. De les 9 que s’apuntaven a la primera hipòtesi s’ha passat a les 6 que ha determinat la segona part de l’estudi de zonificació de la DO Montsant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa