VadeVi
Montsant tindrà la seva pròpia copa Montsant Riedel a la tardor

Els vins de la DO Montsant tindran una copa Riedel pròpia. La votació ha estat molt ajustada, però finalment serà una copa dissenyada per a vins negres de reserva. Així ho han decidit aquest dimecres 20 experts en un tast dirigit pel mateix Georg Josef Riedel al restaurant Monvínic de Barcelona. Entre una mostra de 16 copes diferents, els participants en el tast han fet fins a quatre rondes de tast per anar descartant diferents copes fins arribar a la finalista. Entre ells hi ha hagut personalitats destacades com Ferrer Salat, René Barbier, Sara Pérez, Alfredo Arribas o Francesc Blanc.
[[frase]]
La copa preseleccionada en el tast forma part d’una sèrie limitada fabricada manualment i cada copa pot rondar els 60 euros com a preu. A partir d’aquesta copa preseleccionada aquest dimecres, que duia el número 7, els tècnics de Riedel, una de les cases de copes amb més prestigi del món, seguiran treballant per a fer que el disseny escollit pugui ser fabricat en sèrie i així abaratir el preu. S’espera que el cost final de la copa estigui al voltant dels 6 euros.

El disseny final i la fabricació de la copa es farà a Àustria, on hi ha la seu de la casa Riedel, que ja ha disssenyat copes per altres zones vinícoles com Priorat, Bordeus, Borgonya o Rioja.

“Confiem que a la tardor ja puguem presentar la copa Montsant”, ha explicat el president de la denominació Jaume Domènech. Ara caldrà que Riedel i Montsant concretin les negociacions, però la proposta de la casa de copes és que la denominació se’n quedi entre 25.000 i 35.000. La copa formarà part de la sèrie Restaurant, que només es ven a la restauració.


Georg Josef Riedel ha dirigit el taller de tast FOTO: VADEVI.cat


També hi va participar Sara Pérez FOTO: VADEVI.cat


René Barbier ha estat un dels 20 experts que han participat en el tast FOTO: VADEVI.cat


La tria de la copa s’ha fet a partir d’un tast de 16 copes en què mica en mica se n’han anat descartant FOTO: VADEVI.cat


La copa escollida ha estat dissenyada per a vins negres de criança FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa