VadeVi
Monvínic vol compensar les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle

El centre enològic Monvínic ha encarregat a la Fundació Empresa & Clima que calculi les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle tenint en compte el tipus de transport utilitzat, els quilòmetres recorreguts i el pes del material transportat. El resultat és que Monvínic va contribuir a emetre 7’4 tones de CO2 a l’atmosfera durant el 2009 per la compra i transport de les ampolles de vi provinents de tot el món. De fet, el celler, amb més de 4.000 referències de vins del cinc continents, és l’eix vertebrador de Monvínic que completa la seva oferta amb un bar de vins, restaurant i sala de tastos.

Després de calcular la petjada ecològica, l’empresa fundada per per Sergi Ferrer-Salat, ha decidit contribuir en la lluita conta el canvi climàtic aportant un petit gra de sorra que, tot i ser un acte “simbòlic” juntament “amb milions de petits actes com aquest a tot el món podran crear algun dia un punt d’inflexió cap a una societat realment sostenible”, segons han explicat responsables de Monvínic.

A través de la mateixa Fundació Empresa & Clima i a través del Club Kioto, Monvínic vol compensar les seves emissions i, sobretot, ajudar a sensibilitzar la població sobre la importància de lluitar contra el canvi climàtic. És per això que invertirà en projectes de captura i emmagatzematge natural del carboni. A banda d’això, Monvínic s’ha adherit al Club Kyoto en categoria de membre base i col·laborarà a partir d’aquest any econòmicament amb els projectes de sensibilització ambiental.


Monvínic té un celler amb més de 4.000 referències vinícoles de tot el món FOTO: EUGENI PONS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa