VadeVi
Most, el festival del cinema del vi, de la vinya i de l’enoturisme

El Penedès vol ser una comarca de referència de l’enoturisme europeu i ser identificada per un cava i uns vins de qualitat lligats a un territori i a un patrimoni cultural.Per aquesta raó,cerca les eines que l’acostin a l’objectiu. El món del cinema i de la imatge són, cada cop més, un bon reclam per articular propostes. I a Catalunya no hi ha cap festival especialitzat que acosti la cultura audiovisual al món del vi, de la vinya i de l’enoturisme.

Per aquest motiu, en el marc del Dia Europeu de l’Enoturisme i aprofitant la trajectòria de la Mostra de Curtmetratges de Vilafranca (organitzada des de fa quinze anys per Cine Club Vilafranca), i l’experiència de VINSEUM com un centre on s’entrecreuen les arts i les cultures del vi, es proposa organitzar un gran festival europeu de cinema, vi i cava al Penedès que cada any mostri els millors treballs audiovisuals relacionats amb el món de l’enologia. Most en podria ser el nom, encara que és un aspecte que es troba en estudi.

El festival pretén unir els interessos i els recursos d’entitats com la D.O. Penedès, l’Associació Vinícola Catalana (UVIPE), l’Acadèmia de Tastavins del Penedès, el Consell Regulador del Cava, Pimecava, l’Institut del Cava, la Confraria del Cava, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consorci de Promoció i Turisme de l’Alt Penedès i en especial els Ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní d’Anoia per projectar conjuntament el territori en el marc de l’enoturisme europeu.

Es desitja omplir un forat en el món cultural; convertir-se en un referent del sector vinícola i audiovisual; profitar les possibilitats del llenguatge cinematogràfic per acostar-se el gran públic al món del vi i el cava, i dinamitzar econòmicament la comarca i donar prestigi cultural al Penedès. El Festival oferirà projeccions a Vilafranca, Sant Sadurní i altres poblacions de la comarca.


Vinyes del Penedès FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa