El Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2005 ha estat elaborat amb xarel·lo i parellada i té una criança de quatre anys en ampolla. Foto: VADEVI.cat
El concurs alemany Mundus Vini ha atorgat una medalla d’or al cava Freixenet Casa Sala 2005.
Es tracta d’un cava gran reserva, amb més de quatre anys de criança i que s’elabora amb un cupatge atípic, d’un 75% de parellada i un 25% de xarel·lo de vinyes velles de sant Quintí de Mediona i que fa la criança amb tap de suro.
D’aquest Freixenet Pere Ferrer Bosch Casa Sala se n’elaboren només vint-mil ampolles que reprodueixen les primeres que es van emprar a la Champagne el S. XVIII i amb una etiqueta que és una rèplica de la del primer brut nature català, que Freixenet va elaborar el 1935.
Quatre anys a la cava serveixen per encomanar la calma a les bombolles, que es desprenen amb mandra del fons de la copa per fondre’s al paladar amb un pessigolleig somort.
Malgrat tot, a la boca el vi és ferm i sorprenentment viu i fresc, d’aromes torrades, de fruita seca i d’orellanes de préssec. I es resisteix a desaparèixer del paladar, però en tot cas, quan finalment ho fa, deixa en la memòria la imatge de les vinyes velles de xarel·lo i parellada de Sant Quintí de Mediona.