Mundus Vini atorga Medalla d’Or al Freixenet Casa Sala 2005

El concurs alemany guardona el cava més alt de gamma de Freixenet

El Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2005 ha estat elaborat amb xarel·lo i parellada i té una criança de quatre anys en ampolla. Foto: VADEVI.cat

El concurs alemany Mundus Vini ha atorgat una medalla d’or al cava Freixenet Casa Sala 2005.

Es tracta d’un cava gran reserva, amb més de quatre anys de criança i que s’elabora amb un cupatge atípic, d’un 75% de parellada i un 25% de xarel·lo de vinyes velles de sant Quintí de Mediona i que fa la criança amb tap de suro.

D’aquest Freixenet Pere Ferrer Bosch Casa Sala se n’elaboren només vint-mil ampolles que reprodueixen les primeres que es van emprar a la Champagne el S. XVIII i amb una etiqueta que és una rèplica de la del primer brut nature català, que Freixenet va elaborar el 1935.

Quatre anys a la cava serveixen per encomanar la calma a les bombolles, que es desprenen amb mandra del fons de la copa per fondre’s al paladar amb un pessigolleig somort.

Malgrat tot, a la boca el vi és ferm i sorprenentment viu i fresc, d’aromes torrades, de fruita seca i d’orellanes de préssec. I es resisteix a desaparèixer del paladar, però en tot cas, quan finalment ho fa, deixa en la memòria la imatge de les vinyes velles de xarel·lo i parellada de Sant Quintí de Mediona.

Nou comentari