VadeVi
Nadal presenta el nou cava rosat ‘Salvatge’

Caves Nadal ha volgut elaborar un cava rosat diferent de tots els que hi ha al mercat, diferenciant-se per la qualitat i també per l’ampolla i el seu disseny. Així ho ha explicat el màxim responsable del celler Xavier Nadal en la presentació del nou cava que s’ha fet aquest dilluns a Barcelona: el Salvatge Rosat, un gran resreva del 2007. Nadal ha explicat que s’ha intentat potenciar el color pàlid del cava, “que convida a consumir cava amb tota tanquil·litat, gaudint-ne”, amb una ampolla “totalment transparent que potencia les virtuts i els defectes”.

D’altra banda, assegura que és un cava amb una “bombolla enèrgica i viva”i una aroma “penetrant i explosiva”. Es tracta d’un cava sec però gens amarg sinó més aviat cremós i fresc. En definitiva, es tracta d’un cava que Xavier Nadal ha definit com “provocador, original, complex, que no deixa indiferent a ningú”. Carles Graell, encarregat del disseny de l’etiqueta, ha explicat que es buscava “una imatge neta, moderna, natural i amb personalitat pròpia” i que per això s’ha obtat per una etiqueta que no tapi el vi.

Tots els detalls de cada ampolla
La sala d’actes de l’Hotel Majestic s’ha omplert de gom a gom per tastar el nou cava, que ha estat molt ben valorat pels assistents. Però el més novedós d’aquesta nova aposta de Caves Nadal és la utilització d’internet per donar més informació al consumidor.

Mitjançant un codi imprès en cada contraetiqueta, el consumidor pot saber tots els detalls sobre el cava que està a punt de tastar. Des de la varietat de raïm fins a la concentració en sucre passant per la vinya d’on s’ha collit el raïm, amb l’orientació dels ceps i el marc de plantació entre files i ceps, el dia i hora de la verema, la temperatura de fermentació, la data de l’embotellament, la temperatura de la fermentació en ampolla i el moment del degorjat. Es tracta d’una informació molt detallada i precisa que no té altre objectiu que el d’acostar-se al consumidor.

Xavier Nadal ha recordat que Caves Nadal té una “vocació de producció limitada, de cuidar ampolla a ampolla” i per això és possible tenir una “informació totalment detallada de cada una de les 14.244 ampolles”.


Salvatge és un cava rosat de color pàlid, sec però saborós FOTO: VADEVI.cat


L’ampolla és d’un vidre totalment transparent per potenciar el color del cava FOTO: VADEVI.cat


Carles Graell i Xavier Nadal durant la presentació al Majestic FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa