Neal Martin torna a ser a Catalunya

Neal Martin, tastant vins al Parc Tecnològic del Vi Vitec de Falset, en la seva primera visita a Catalunya Foto: AVC

Tal i com era previst, Neal Martin, el tastador de vins de The Wine Advocate torna a ser a Catalunya des de dilluns i ja ha començat un maratonià programa de tastos i visites a celers.

Aquesta segona visita, igual que la primera que va efectuar al Priorat a finals de febrer , es duu sota l’organització de l’Associació Vinícola Catalana (AVC). Núria Ruíz, responsable de promoció exterior de l’AVC, és l’encarregada d’acompanyar a Neal Martin i ha explicat a VADEVI.cat que aquest dimecres s’ha efectuat una sessió de tastos durant tot el matí a la seu de l’associació, on en una sala condicionada a 17 graus, Neal Martin a fet un tast genèric de cellers de la DO Penedés. Aquest dimecres ha tastat blancs i caves, mentre que dijous faré el mateix amb els negres. Així mateix, ha indicat que dimarts va estar tastant vins de les DO Empordà, Alella, Costers del Segre, Conca de Barberà, Terra Alta, Catalunya, Tarragona i Pla de Bages. I divendres provarà els DO Montsant, de tal manera que haurà tastat vins de totes les DO, ja que els de la DOQ Priorat ja els va tastar al febrer.

Pel que fa a les visites a cellers, s’han visitat els següents: Castell d’Encus, Raimat, Castell del Remei i Clos Pons de la DO Costers del Segre; Mas Foraster a la DO Conca de Barberà; i Castell de Perelada, Vinyes d’Olivardots, Roig Parals i Vinyes dels Aspres, de la DO Empordà. Entre dimecres i dijous es completarà el programa previst amb visites als cellers Gramona, Vilarnau, Agustí Torelló, Albet i Noya, Torres, Loxarel, Jean Leon, Freixenet i Can Feixes de la DO Penedès i Abadal de la DO Pla de Bages.

A més tant la organització com Wine Advocate han insistit molt en la discreció i profesionalitat, per evitar la polèmica que va generar la visita de l’anterior tastador de Parker, Jay Miller, que va desembocar en el cessament de Miller com a tastador de Parker , a causa de les relacions amb el polèmic Master of Wine, Pancho Campo, que va ser l’organitzador d’aquell estada.

Martin té previst escriure un reportatge sobre Catalunya concentrant-se en aquelles regions catalanes més conegudes als Estats Units; les seves visites a la zona tindran un caire estrictament professional i ha deixat molt clara la condició de que Wine Advocate pagarà per totes les seves despeses ocasionades durant els viatges, donat que és una revista independent.

Nou comentari