VadeVi
Neix a Reus una nova fira que aglutinarà les sis DO de vi presents al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

La Cambra de Comerç de Reus organitza pels dies 12 i 13 de juny la primera edició de la mostra Reus Viu el Vi, una fira on hi seran representades les denominacions d’origen de la Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta, a més de les DO Tarragona i Catalunya que també tenen presència a les comarques tarragonines. L’objectiu és ressaltar l’atractiu i el potencial turístic sobre el món del vi d’aquesta zona i donar un pas més a l’hora de revitalitzar el comerç interior dels vins tarragonins. Totes les DO ja han confirmat la seva participació i ara s’estan concretant els cellers que hi prendran part. La part central de la mostra tindrà lloc a la plaça de la Llibertat.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha explicat durant la presentació de la mostra que aquesta iniciativa neix per “revitalitzar el comerç interior dels nostres vins” ja que, tot i reconèixer el prestigi que els vins tarragonins estan agafant a nivell internacional, pensa que hi ha una “assignatura pendent” perquè “encara és habitual que en els restaurants de les nostres comarques, els vins del territori estiguin en un segon pla a favor d’altres que es produeixen en altres llocs de l’Estat”. Precisament per aquest motiu, la Cambra ha tirat endavant la mostra Reus Viu el Vi com un primer pas de la voluntat de l’ens de promocionar els productes de qualitat del seu àmbit territorial.
[[frase]]
La fira tindrà lloc a la plaça Llibertat de Reus els dies 12 i 13 de juny, tot i que no es descarta buscar un altre emplaçament per celebrar-hi els tastos. Encara que ja han confirmat l’assistència les sis denominacions d’origen presents a les comarques tarragonines, ara l’objectiu és que s’hi adhereixin el major nombre de cellers possible. La fira no només pretén promoure el món del vi, sinó que també hi estaran representades algunes empreses que elaboren vermut de Reus -característic de la ciutat-, restaurants o representants del Gremi de Pastissers. A més, també s’organitzaran altres actes lúdics amb la finalitat d’involucrar la ciutadania.

Els visitants podran adquirir un catàleg amb informació de tots els cellers participants per un preu de vuit euros. En aquest catàleg s’inclouran una copa commemorativa de la fira i vuit tiquets de tast per ser utilitzats en els estands participants. En tractar-se d’una primera edició, es desconeix l’afluència de públic que pot tenir un esdeveniment d’aquestes característiques. El coordinador del certamen, Carles Tubella, preveu una gran assistència de gent tenint en compte la quantitat de persones que transiten per Reus, sobretot els dissabtes a la tarda. Per la seva banda, la regidora de Comerç i Turisme de Reus, Martina Garcia, ha anomenat com a referència els 3.000 tiquets per l’esmorzar popular que se celebra dins la Mostra de l’Oli, que es realitza el mateix nombre de dies i al mateix emplaçament.


Reus Viu el Vi va ser presentat pel president de la Cambra Isaac Sanromà i l’alcalde de la Reus Lluís Miquel Pérez FOTO: CAMBRA DE COMERÇ DE REUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa