Neix el vi de la Vall d’Aran

El celler Emendis presenta a Alimentària la primera anyada de la seva vinya aranesa

Vinyes d’Emendis a la Vall d’Aran Foto: Emendis

Fer vi a la Vall d’Aran en vinyes situades a 1.250 metres. Aquesta és la innovadora aposta del celler penedesenc Emendis, que l’any 2008 va iniciar la plantació d’una vinya a Garós i que ara ja està llest per presentar, en el marc de la fira Alimentària, els seus primers vins.

Amb aquesta producció Emendis es converteix en el primer productor vinícola de la Vall d’Aran a partir d’una vinya que ha de vèncer el repte d’aprofitar l’intercanvi tèrmic entre el dia i la nit al periode de maduració del raïm per aconseguir, així, la màxima expressió aromàtica en les varietats plantades.

La iniciativa de fer vi aranès va neixer l’any 2008 en col·laboració amb quatre propietaris de la Vall D’Aran que van cedir aproximadament una hectàrea de terreny a Garós, on es va plantar vinya orientada al sud-oest amb les varietats gewurztraminer (blanc) i cabernet franc (negre). Totes dues són varietats molt aromàtiques que es caracteritzen pel seu bon desenvolupament en climes freds i que brollen tard, maduren d’hora i resisteixen temperatures extremes.

Emendis presentarà aquests vins a la Fira Alimentària de Barcelona, que se celebra del 26 al 29 de març. Segons l’enòleg del celler, Lluís Raventós, aquests vins s’han elaborat partint de la base que es tracta “d’un clima molt diferent al del Penedès” raó per la qual va caldre adaptar el treball de camp a les característiques de la zona, és a dir, l’altitud, les baixes temperatures, l’índex pluvial alt, les hores de sol curtes però intenses i les intrusions animals.

Nou comentari