S’ha constituït a Madrid la Plataforma Tecnològica del Vi (PTV), la primera d’Europa dedicada a aquest sector. Amb un total de 239 entitats inscrites (cellers, consells reguladors, universitats, fundacions, centres tecnològics, associacions empresarials, empreses i professionals) i amb el suport dels Ministeris de Ciència i Innovació i de Medi Amient Medi Rural i Marí, té com a objectiu constituir-se com a fòrum de trobada i reflexió entre els diferents agents del sector del vi a l’Estat que aspira a convertir-se en una veritable xarxa de cooperació empresa-ciència capaç de definir una estratègia comuna en el camp de la R+D+i, sota el lideratge empresarial.

En l’Assemblea del 14 de juliol es va aprovar el Pla Director de la PTV proposat per la Secretaria Tècnica, on s’estableixen els òrgans de govern, els mecanismes per a la presa de decisions, l’abast dels treballs i el contingut formal dels seus Planes Estratègics d’Innovació.

Així mateix, es va procedir a l’aprovació de la candidatura al consell rector, constituït per 16 vocalies, que serà presidit pel president de la Federació Espanyola de Vi, en l’actualitat Felix Solís Yañez. Els vocals seran representants de Grupo de Empresas Vinícolas de Rioja (GRUPO RIOJA), Federación Española del Vino (FEV), Asociación de Bodegas Centenarias y Tradicionales de la Rioja (ABC), Asociación de Bodegas Familiares de Rioja, Miguel Torres, S.A., Bodega Matarromera S.L., Codorniu S.A., Bodegas Martin Codax S.COOP., Bodegas Barbadillo S.L, Agrovín S.A., Instituto de las Ciencias de la Vid y el Vino (ICVV), Universidad Rovira i Virgili (URV), Red de Grupos de Investigación Enológica (GIENOL), Proyecto INTERREG SUDOE WineTech, Conferencia Española de Consejos Reguladores Vinícolas, i la Federación Española de Asociaciones de Enólogos (FEAE).

La FEV afirma que “s’enorgulleix de presidir aquesta iniciativa que sens dubte contribuirà a la millora de la competitivitat del sector mitjançant la identificació de les necessitats i reptes tecnològics del sector”.

Es van presentar, ja en concret, 9 propostes de treball que s’espera puguin generar d’altres projectes R+D+i a curt termini. La PTV preveu mobilitzar durant 2011-2013 un total de 76 projectes, amb una inversió de 19.550.000 euros, i s’espera obtenir ajuts públics de 7.132.500 euros.


Acte de constitució de la Plataforma tecnològica del vi FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa