Presentació de l’Associació Terra de Garnatxes Foto: J.N.
Els cellers Clos Figueres (DOQ Priorat), Edetària (DO Terra Alta), Masia Serra (DO Empordà) i Vinyes Domènech (DO Montsant), han unit esforços per donar a conèixer la varietat amb la que elaboren els seus vins, la garnatxa, i han donat forma a una nova associació, Terra de Garnatxes. Els quatre membres inicials, als que esperen que aviat s’adhereixin altres cellers, han oficialitzat la seva unió aquest dimarts en el marc d’Intervin, l’espai dedicat al vi de la Fira Alimentària.
El conseller Pelegrí ha presidit la presentació de l’Associació Terra de Garnatxes en un acte que ha inclòs un tast dels vins produïts amb aquesta varietat. L’objectiu de Terra de Garnatxes és crear un fòrum de debat permanent per difondre les garnatxes mediterrànies, i també l’intercanvi de coneixement entre professionals i empreses del sector amb activitats de suport per a la internacionalització i el coneixement del territori.
Per aconseguir els seus propòsits, Terra de Garnatxes realitzarà diferents activitats, com ara tastos adreçats als professionals del sector, visites guiades a vinyes i cellers per donar a conèixer in situ els diferents paisatges, microclimes, clons i tipus de sòl, presentacions als mitjans de comunicació i d’altres iniciatives que permetin que la garnatxa “sigui encara més i millor coneguda al món”.