Neix Vinipad, la primera carta de vins digital multiplataforma

És una aplicació disponible per als tablets iPad, Android o Blackberry que pretén deixar obsoletes les cartes tradicionals

Vinipad està disponible per als tablets iPad, Android o Blackberry. Foto: Vinipad

Vinipad és una aplicació especialment dissenyada per a restaurants, hotels o amants del vi i disponible sobre iPads, tablets Android o tablets Blackberry on es visualitzen totes les referències de vins de que disposa el celler d’un restaurant.

Combina disseny i funcionalitat i ofereix al client una experiència visual més completa a l’hora de seleccionar un vi, tot això amb una informació molt més àmplia del vi seleccionat i sobre un tablet d’última generació.

El client podrà buscar, dins de la carta de vins de cada restaurant, el seu vi preferit de qualsevol part del món mitjançant un intuïtiu mapa, així com realitzar cerques per tipus de vi, Denominació d’Origen, anyada, raïm, preu, maridatge i altres propietats del vi.

Dos restaurants madrilenys: Coque, de Mario Sandoval, i El Caldero, són els primers a disposar d’aquesta carta de vins digital, el maneig de la qual és intuïtiu i no requereix coneixements d’informàtica per part de l’usuari.

Segons l’empresa madrilenya que l’ha desenvolupat, “Vinipad, Think, Touch and Taste, promet revolucionar el món de l’hostaleria”.

Vinipad pretén deixar obsoletes les cartes tradicionals de vi amb les seves utilitats.

Cerca per filtres

Vinipad permet triar el vi mitjançant una sèrie de filtres com són la Denominació d’Origen, l’anyada, el tipus de vi, el raïm, el preu, maridatge o, fins i tot, el país de procedència.

Al costat de la fitxa tècnica de cada vi, el client podrà disposar, a més, d’un altre tipus d’informació d’interès com és la història del celler, la nota de tast, l’elaboració i criança o el maridatge recomanat per a cada vi.

Una nova forma de gestió

Aquesta carta digital permet al restaurant la possibilitat de mostrar el preu del vi en carta i el preu per copa. D’altra banda, i com a novetat, la carta de vins digital, obre una nova forma d’oferir vi, ja que inclou el preu de venda sense servei, si el comensal desitja emportar-se l’ampolla a casa.

A més, elimina automàticament de la carta un vi quan s’hagin acabat les existències del restaurant i permet al cap de sala tenir un control exhaustiu de l’estoc del seu celler.

Altres cartes disponibles

A més l’aplicació també disposa d’una carta d’aigües, cervesa i licors i destil·lats, que podran usar-se en funció de les necessitats de cada restaurant. Així, Vinipad es converteix en un element personalizable es pot identificar amb l’essència i filosofia de cada restaurant.

Així mateix, permet personalitzar el dispositiu amb la identitat corporativa del restaurant o la pròpia selecció del sommelier

Restaurants que aposten per Vinipad

El prestigiós restaurant Coque, del xef Mario Sandoval, guardonat amb una estrella Michelín i situat a la localitat madrilenya d’Humanes, ha estat el primer a comptar amb aquesta carta de vins digital i se suma a la filosofia d’aquest restaurant que aposta per l’alta cuina i la innovació tecnològica.

A Coque, l’ha seguit el restaurant El Caldero, localitzat al centre de Madrid, amb una llarga tradició des de 1935 en la preparació d’arrossos i reconegut per ser el primer restaurant murcià que es va obrir a la capital de l’Estat.

Sobre els creadors

Vinipad és un projecte que es va començar a gestar l’any 2007 de la mà de José Carlos Rodríguez Palacín i Miguel Ángel Blázquez Fernández, dos joves emprenedors que aposten per unir dos de les seves passions: el món de les noves tecnologies i la cultura del vi, amb la finalitat d’optimitzar una llarga tradició universal i adequar-la a les necessitats i exigències dels consumidors del segle XXI.

Nou comentari