VadeVi
Nit de música i cava al Celler Gran de Can Codorníu

No ve pas de nou, fa vint-i-sis anys que Codorniu organitza un concert gratuït per celebrar l’arribada de la verema. Enguany s’hi van acostar unes mil persones, que emplenaven les cadires que s’havien preparat per a l’ocasió.

Tot i això, mil persones no aconseguien empetitir l’impacte visual de la sala. Són dos-mil metres quadrats sota volta catalana i dividits en tres naus en arc, tot en maó cuit vermell, construïts per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch entre la fi del segle XIX i començament del XX (1895-1915). Es tracta d’un dels exemples d’arquitectura civil modernista més impressionants, que com les anomenades Catedrals del Vi, els cellers cooperatius també modernistes que hi ha al Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, combinen la creativitat i el respecte a les necessitats específiques i la funcionalitat d’aquesta mena d’instal•lacions.

El Celler Gran va ser l’antiga sala de fermentació dels mostos de Codorníu, on s’emmagatzemaven originàriament les bótes i els grans bocois de roure. Ara forma part del Museu de Codorniu i aquesta activitat anual que s’hi organitza serveix per reforçar el lligam de la marca amb els seus origens i amb la capital del cava, Sant Sadurní d’Anoia.

Una estona després, les veus del Cor Ponent tancaven la primera part del concert amb la música romàntica de Fèlix Mendelssohn. Hi va haver aleshores una estona per a les primeres converses i es podia veure l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, parlant amb veïns o amb membres de la familia Raventós, com el director general del Grup Codorníu, Xavier Pagés.

Quan es va reempendre la música, van sonar cançons populars, sardanes i per tancar el concert, dues canços de tema vinícola, l’última de les quals, Companys, alcem els vasos de W.A. Mozart van ser un avançament dels centenars de brindis amb copes de cava que van ressonar al Celler Gran i els jardins de Can Codorniu, mentre sadurninecs i vinguts de tot arreu ens començaven a acomiadar.


UNES MIL PERSONES ES VAN APLEGAR AL CELLER GRAN DE CAN CODORNÍU PER AL CONCERT DE LA VEREMA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa