VadeVi
Nit de vins a Vilafranca per promoure el vi entre el jovent

L’ Acadèmia Tastavins Penedès organitza aquest divendres la Nit de Vins. Es tracta d’una iniciativa per promoure el vi entre el joves i donar-ne a conèixer els diferents aromes i sabors basant-se en un consum moderat i responsable. La principal novetat d’enguany és que la festa, que comptarà amb les actuacions d’artistes com Romesco, Pep Plaza i Quim Vila, es celebrarà de nit. També és novetat que la barra del bar només distribuirà vins del Pendès i aigua, que serà gratuïta per a tothom.

La festa, que començarà a les deu de la nit a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès, està destinada a tots els públics, oberta a tothom, però per a la degustació de vins s’ha de garantir la majoria d’edat. L’entrada costa 5 euros i inclou una copa i dues degustacions de vi o panets. Es pot comprar anticipadament al Servei Comarcal de Joventut de l’Alt Penedès i el mateix 20 de novembre a la taquilla de Cal Figarot.
[[frase]]
La Nit de Vins vol se un acte d’enllaç entre el final i l’inici de la programació d’aquests cursos de tast de vins que organitza l’Acadèmia amb la col·laboració del servei comarcal de joventut i de l’INCAVI, per a joves de la nostra comarca. La programació anomenada L’Aroma del Vi, consisteix en cursos d’iniciació i aprofundiment als tast de vins per als joves de l’Alt Penedès, s’organitzen des de l’any 2002 i tenen com a objectiu difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, i alhora promoure el coneixement, el respecte i l’estima per l’entorn i els paisatges vitivinícoles que caracteritzen la comarca de l’Alt Penedès. Tenen, doncs, una finalitat bàsicament educativa destinada a pal·liar el gran desconeixement que els joves tenen sobre els vins en general.

Durant el 2009 s’han programat 12 cursos, de 6 hores en 4 sessions cadascun, per a joves d’entre 18 i 35 anys, en els quals han participat 120 joves a diferents municipis de la comarca. Per a l’any 2010 està prevista la realització de 12 cursos dels quals es podrà tenir informació a l’estanc que es muntarà a la nit de vins.


La festa tindrà diferents actuacions i servirà per difondre la cultura del vi entre els joves FOTO: ACADÈMIA TASTAVINS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa