Falset ja treu suc al seu castell, acabat de rehabilitar aquest any. A iniciativa de l’ajuntament i d’alguns restaurants de la vila, aquest estiu la sala de l’absis del castell acollirà les Nits enogastronòmiques al Castell del Vi. En un entorn històric i artístic d’excepció fins a 50 comensals podran tastar plats i vins del territori. Es tracta de tres maridatges entre restaurants de Falset i cellers de la DO Priorat i Montsant.

Les cites són els divendres 24 i 31 de juliol i el 7 d’agost. El primer sopar serà del Restaurant Quinoa, amb els vins del Celler Amics del Gobe i del celler Venus La Universal. El 31 de juliol serà el torn del Restaurant Celler de l’Àspic amb els vins del Celler Viñedos de Ithaca, el celler Joan d’Anguera i el celler Burgos Porta; i finalment, el 7 d’agost, el Restaurant Mas Trucafort posarà els plats i el Celler Capafonts-Ossó posarà els vins.

El sopar, amb capacitat limitada per a 50 persones, costa 50 euros. Encara hi ha places per a tots tres sopars. Les reserves s’han de fer a l’Ajuntament de Falset.

Inauguració a l’octubre
El Castell de Falset, que està documentat des del 1199, s’ha convertit en el Centre de divulgació de la Cultura del Vi i del Priorat. L’exposició El Castell del Vi, que ocupa les tres plantes de la vella fortalesa, utilitza elements audiovisuals i decoratius per fer divulgació de la història i la cultura vinícola del Priorat tan a nivell estatal com internacional. Tot i que ja va obrir portes durant la Fira del Vi, la inauguració oficial serà a l’octubre, segons han explicat fonts de l’ajuntament. La sala de l’absis, corresponent a l’antiga església, s’ha convertit en una sala polivalent.


La sala absis del castell ja es va utilitzar durant la Fira del Vi de Falset FOTO: AJ. FALSET

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa