VadeVi
No està clar que l’Incavi s’integri a l’IRTA

El sector vitivinícola està preocupat per si es qeuda sense un organisme oficial i directe. Així li ha transmès el president del Consell Regulador de la DO Montsant Jaume Domènech al president de la Generalitat José Montilla, aprofitant la visita institucional per a presentar-li la copa Riedel Montsant. “Li hem dit que és el pitjor que ens podien fer, que el sector necessita un organisme independent”, ha explicat a VADEVI.cat el president de la DO Montsant Jaume Domènech després de la visita.

De fet, totes les DO catalanes ja van signar i fer arribar a Montilla una carta en què mostraven aquesta preocupació davant l’anunci de la Generalitat de Catalunya d’integrar l’Incavi i altres organismes dins de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). En la carta, els presidents dels Consells Reguladors ja anunciaven que “es precís reconduir tot el procés a fi que el sector, donada la seva importància, pugui tenir una Administració pròpia”. Sembla que Montilla ha rebut el missatge: “Ens ha comentat que ja hi ha hagut altres col·lectius dins del sector que li han fet arribar aquesta preocupació i ens ha dit que de moment encara no està clar, que s’està estudiant, analitzant i meditant molt”, explica Domènech.

El president de la DO Montsant, acompanyat del secretari de la DO Joaquim Vallès i de Francesc Blanch, també membre del Consell regulador, s’ha reunit amb José Montilla aquest dijous a la tarda durant aproximadament una hora. A banda, de parlar de l’Incavi, li ha pogut explicar també quina és l’activitat actual dels cellers de la DO Montsant i remarcar, davant el president de la Generalitat, la importància econòmica que té el sector vitivinícola com a “sector de primer ordre”.

Presentacions institucionals de la copa Montsant
La visita de la delegació de la DO Montsant al Palau de la Generalitat, que ja es va començar a gestar fa uns mesos durant la visita del president Montilla al celler cooperatiu de Capçanes, és la segona d’una ronda de presentacions institucionals de la copa Riedel-Montsant, després de la presentació al president del Parlament de Catalunya Ernest Benach.

“Li hem donat la copa Montsant i una ampolla del vi genèric del consell regulador i l’hem convidat a fer la comprovació de les diferències entre tastar el vi en aqueta copa o en una altra”, ha explicat Domènech després de la visita.

La setmana que ve es presentarà la copa al president de la Diputació de Tarragona i ja s’ha demanat cita per a fer les presentacions amb els alcaldes de Tarragona i Barcelona, entre d’altres. Així mateix s’està distribuint la copa entre els prescriptors de vins perquè puguin fer-ne també la comprovació.

La copa Montsant, que ha estat escollida per a potenciar al màxim els matisos i qualitats dels vins d’aquesta denominació d’origen catalana, ja s’ha incorporat al catàleg de la casa de copes austriaca Riedel, una de les més prestigioses del món. La tria d’aquesta copa és una bona notícia per a la DO Montsant, atès que “aporta projecció i reconeixement en els mercats internacionals, entre els experts d’arreu”.


Jaume Domènech, Francesc Blanch, José Montilla i Joaquim Vallès FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa