VadeVi
Noemí Poquet: «Hem ‘perdut la vergonya’ per donar valor als nostres vins»
  • CA

La comarca de la Ribera d’Ebre es vol fer un lloc al mapa vitivinícola de Catalunya. Així de clar ho tenen i així ho manifestaven fa pocs dies coincidint amb la presentació d’un nou vi que surt ara al mercat sota el nom de “La Pocavergonya”.

“Si vas a vendre a Reus o a Tarragona, et demanen blanc de la Terra Alta o negre del Montsant. Hem de canviar aquesta tendència, però abans, hem de ser capaços d’oferir els millors productes”, explica Noemí Poquet, responsable del celler Molí de Rué.

Poquet és una de les elaboradores d’aquest nou vi juntament amb altres tres joves productors de la comarca de Vins i Olis Suñer, el Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume. I és que una de les particularitats d’aquest nou producte és que s’ha fet de forma conjunta entre els quatre cellers gràcies a un programa de subvencions del Servei d’Ocupació de Catalunya que té per objectiu el desenvolupament local d’aquesta comarca del sud-oest de Catalunya.

“A la nostra comarca s’elabora bo vi, però la majoria marxa a doll o es ven el most a preus molt baixos”, continua Noemí Poquet (segons dades publicades a la web del Consell Comarcal, a la comarca s’hi produeixen 5,5 milions de quilos de raïm, dels quals se’n vinifica el 58% i un 8,4% es ven embotellat). I continua: “gràcies a aquest projecte hem fet un nou vi que ens ajudarà a posicionar-nos i donarà més valor a la nostra producció. Hem perdut la vergonya per fer-ho realitat”, afegeix. Els vins que s’embotellen a la comarca formen part de la DO Montsant, la DO Catalunya o la DO Tarragona, i és precisament aquesta última on ha entrat “la Pocavergonya”.

“Necessitem aquests suports perquè estem començant però tenim ganes de fer moltes coses per a millorar els nostres productes i la seva comercialització”, diu Poquet. De fet, aquest projecte no només ha donat suport en el procés d’elaboració, sinó que també ofereix assessorament en matèria de màrqueting, de comunicació i de venda del producte. En aquest sentit, l’equip de suport també ha ajudat a l’hora de trobar el nom per al vi: “Ens ha agradat aquest nom perquè és un nom simpàtic i provocador, segur que cridarà l’atenció al públic jove”, diu Poquet.

Elaborat a partir de la varietat majoritària de la comarca, el macabeu (70%), el vi blanc també incorpora garnatxa blanca (20%) i un petit percentatge de muscat (10%), oferint un resultat, segons els elaboradors, “d’un vi blanc fresc, divertit i jove”. La producció estimada per aquest 2016 és d’11.000 ampolles, “tot i que l’objectiu és créixer”, segons la responsable del Molí de Rué.

“Ens hem sentit molt a gust treballant els quatre cellers junts, i pensem que aquest pot ser l’inici d’un treball en xarxa entre nosaltres que ens beneficiï tant en l’àmbit intern del nostre celler com en la feina de posicionar la Ribera com a destí vitivinícola”, conclou Poquet.

Noemí Poquet va compartir escenari, durant la presentació, amb la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, representants del programa Ribera d’Ebre Viva, i la sommelier Sònia Ferran que va oferir un tast dirigit del nou producte al més del centenar d’assistents a la jornada, on també van gaudir de la música d’Èric Vinaixa.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa