VadeVi
Només un 35% dels restaurants de la costa situen els vins catalans en un lloc preferent de la carta

Els vins de DO catalanes ocupen un lloc preferent en el 35% de les cartes de vins dels restaurants situats en la costa catalana, segons un estudi realitzat pel Incavi i la Conselleria d’Agricultura.

L’informe, realitzat a partir d’una enquesta a 150 restaurants i hotels situats en la Costa Brava i la Costa Daurada, tenia com objectius caracteritzar al sector de la restauració des del punt de vista de les seves compres de vi, analitzar quins atributs són més rellevants per a ells i esbrinar el posicionament competitiu dels vins DO catalanes en relació a unes altres denominacions.

L’estudi demostra que, tot i que només un 35% dóna preferència als vins catalans en la carta, existeix una actitud “molt positiva” per part dels restauradors. El 69% va declarar que recomana als seus clients gairebé sempre un vi català, ja que els proporciona un “sentiment d’orgull i creixement” de les DO catalanes.

No obstant, pel que fa a la formació encara queda feina per fer, ja que un 46% dels enquestats no ha realitzat mai un curs de formació sobre el vi.

Què volen els clients
A l’hora d’incloure els vins en les cartes, els hostelers es guien per la demanda dels clients, dels quals un 58% demanen per la marca concreta. El 55% dels clients demana una DO catalana o un vi català en general, factor que es considera un criteri per a introduir un vi d’aquestes característiques en un 30,4% dels restaurants enquestats.

Pel que fa al vi de la casa, segons l’enquesta gairebé tots els establiments disposen de vi de la casa blanc, rosat i negre. En la meitat dels restaurants enquestats, el blanc i el rosat són del Penedès. En el cas dels negres només en un 35% dels restaurants tenen vi del Penedès com a vi de la casa. En aquest cas, el principal competidor és La Rioja (21%).

L’informe conclou que cal formació específica pels restauradors i que, tenint en compte que el 50% del consum es realitza fora de la llar, haurien de vincular-se les estratègies dels restauradors amb les polítiques comercials del sector elaborador.


El 35% dels restaurants de la Costa Brava i la Costa Daurada tenen els vins catalans en un lloc preferent de la carta FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa