Durant l‘acte de celebració del 50è aniversari de Covides que s’ha dut a terme aquest diumenge 27 d’abril, el gerent de la cooperativa, Ricard Gil, ha presentat el cava commemoratiu del 50 aniversari, elaborat per l’enòloga Maria Galup amb un cupatge de xarel·lo, chardonnay i macabeu.

El cava, anomenat Covides Brut Reserva en honor a la primera etiqueta del primer vi que va embotellar la cooperativa i que també va portar la marca Covides, és una edició limitada i numerada de 18.262 ampolles, una per cada dia des de la seva fundació. A l’actualitat, Covides etiqueta els seus vins i caves sota altres marques com són Duc de Foix, Molí de Foc o Xènius, entre d’altres.

El nou cava es presenta en una ampolla especial i va acompanyada d’un estoig amb els mateixos colors -verd i daurat- que el llibre commemoratiu de Covides presentat al més de febrer, i ja es pot trobar als punts de venda de Covides i ben aviat en botigues especialitzades.

Elaboració

Segons la nota del celler, aquest cava ha estat elaborat amb “una selecció dels millors raïms de cada varietat a les nostres finques”. La verema es va realitzar a l’agost i setembre de l’any 2011, es van derrapar tots els raïms i en el cas de la varietat chardonnay es va fer una maceració pel·licular en fred durant unes hores. Els mostos flor van fermentar separats per varietats a una temperatura de 15ºC. Una vegada fet el cupatge i l’estabilització del vi, es va fer el tiratge a les primeries de l’any 2012. La segona fermentació a l’ampolla i la criança es va fer a les caves de Covides de Sant Sadurní d’Anoia, on va reposar fins el degorjat fet pocs dies abans de la presentació.

El tast

Segons la fitxa tècnica, es tracta d’un cava “de color groc pàl·lid amb reflexos daurats, i té una esplèndida efervescència amb rosaris de finíssimes bombolles que formen una corona. Al nas té notes tropicals i cítriques amb un fons de torrats. A la boca és fresc, carnós i complex, destacant notes de pastisseria i fruites. Post-gust rodó, harmoniós, sec i de llarga persistència”. Segons la mateixa nota, “aquest cava és ideal per gaudir-lo tant com a aperitiu com acompanyant tot tipus de plats de la gastronomia nacional i internacional. Servir entre 6 a 8º C”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa