Nova edició de la Festa del Vi de Calonge

Del 12 al 13 de novembre podrem gaudir de la 9ª edició de la Festa del Vi Nou de Calonge, al Baix Empordà, dins de la programació de la Festa Major d’Hivern en honor de Sant Martí, i que dóna la benvinguda al primer vi, al vi sortit de la collita d’enguany, sota la Denominació d’Origen Empordà. El diumenge, després de la cercavila, es llegirà el pregó i es procedirà a l’obertura i espinjolament de les bótes on hi ha el vi novell, per finalitzar amb un tast per al públic present.

La festa es complementa amb unes jornades vitivinícoles (conferències, exposicions…), música de jazz, les jornades gastronòmiques de la cuina del vi en les quals els restaurants de ofereixen plats elaborats amb la participació del vi, visites a les cases de pagès del terme, un mercat del vi i de productes artesanals i el concurs de cuina.

Un fet cal destacar d’aquesta festa. Es diferencia entre el vi amb Denominació d’Origen i el vi de tota la vida, el que s’havia i es produeix encara a les cases de pages d’una forma senzilla i casolana.

Segons es diu al mateix programa, el vi de pagès és un vi elaborat exclusivament a partir de varietats autòctones conreades a la mateixa finca i obtingut amb els mètodes tradicionals propis de les cases de pagès. Aquest vi només es pot vendre al mateix mas com un producte més de la terra. El vi amb denominació, en canvi, és un vi elaborat a partir d’unes determinades varietats conreades a la mateixa finca amb unes pràctiques vitivinícoles, enològiques i d’envelliment que en garanteixen unes característiques identificables pels consumidor final.

Nou comentari