Amb mig any de vida, el Consorci de la DO Alella, format per 15 dels 18 municipis que formen part del territori de la DO, ha presentat aquest dijous 20 de gener la imatge que els identificarà i promocionarà a partir d’ara.

Amb el lema Mar de vinyes, la imatge és un gotim de raïm amb quinze grans pintats en aquarel·la que representen la unió entre els quinze municipis del Maresme i el Vallès Oriental que formen part del Consorci DO Alella, juntament amb el Consell Regulador. La imatge, elaborada per l’estudi de disseny Insòlit i consensuada pels cellers i els representants de tots els municipis consorciats, recull els colors que caracteritzen aquest territori -el blau del mar i el verd de la Serralada Litoral- i les diferents tonalitats que predominen a les varietats de raïm de la zona.

Andreu Francisco, alcalde d’Alella i president del consorci, ha explicat que la nova imatge és també una campanya de promoció i difusió que començarà per donar a conèixer dins del mateix territori el patrimoni enològic que els uneix. Francisco ha avançat que una de les primeres aplicacions gràfiques de la nova imatge seran les banderoles que podrem veure als diferents municipis consorciats per tal d’aconseguir que “els veïns i les veïnes dels nostres pobles es facin seva la imatge i el vi que s’ha produït a les vinyes del Maresme i del Vallès Oriental”.

Aquesta és una de les primeres actuacions per promoure l’enoturisme, però n’hi haurà d’altres. El Consorci està treballant en l’elaboració d’un web que difondrà tots aquells esdeveniments relacionats amb el vi i el raïm que es desenvolupin a la zona, a més a més del patrimoni natural, cultural, històric, arqueològic i comercial dels municipis, sota el paraigües de la DO Alella.

En paral·lel a l’elaboració d’aquest portal, està treballant en la definició d’uns paquets d’activitats –com ara tasts de vins i maridatges- perquè pugin incorporar-se a l’oferta cultural
dels diferents municipis de la DO. Prèviament, i per tal de començar a preparar aquest camí, des del consorci s’han organitzat diferents sessions formatives per donar a conèixer els vins que es produeixen a la zona als càrrecs polítics i tècnics dels ajuntaments consorciats.

Segons Miquel Buch, vicepresident del consorci i alcalde de Premià de Mar, tot i el complicat moment econòmic que estan patint els diversos municipis que formen el consorci, “hi ha despeses que són imprescindibles” i per això aposten per finançar aquesta iniciativa. A més, va destacar que és una despesa solidària, ja que el finançament és proporcional als habitants de cada municipi.

Per la seva banda, Daniel Cortés, també vicepresident i alcalde de Montornés del Vallès, va destacar que primer volen consolidar la promoció al propi territori dels municipis de la DO, abans de fer el salt a la resta de mercats potencials: “Hem d’aconseguir que als visitants se’ls ofereixi els nostres vins”, va dir.

El Consorci està treballant en l’organització de les VI Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella que enguany se celebren del 25 de març al 10 d’abril –i no al novembre com en edicions
anteriors- i canvien de nom, disseny i contingut. Aquest ajornament respon a la voluntat d’oferir formació i assessorament als restaurants que hi participen per tal de millorar la qualitat
dels maridatges que es presenten a les jornades. Andreu Francisco ha assegurat que aquest salt qualitatiu persegueix la constitució d’un grup de restaurants implicats en la promoció de la DO Alella amb la voluntat que “en un futur s’acabi ampliant a altres establiments i els vins DO Alella siguin un referent en la restauració del nostre territori”.

La DO Alella al centre comercial La Roca Village.
Una de les iniciatives que pot acabar tenint més repercusió són les converses que s’han establert amb aquest centre comercial pel que cada any passen més de tres milions de persones, per fer que sigui una de les portes d’entrada als vins de la DO.

Els municipis que formen part del Consorci són: Alella, Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.


LA NOVA IMATGE DEL TERRITORI DE LA DO ALELLA HA ESTAT CONSENSUADA AMB ELS CELLERS I ELS MUNICIPIS QUE FORMEN PART DE LA DO FOTO: CONSORCI DO ALELLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa