Nova ‘Guia de vins de l’Alguer’

La guia s'ha fet a partir de tastos a cegues de vins elaborats amb varietats autòctones. Es publicarà durant les festes del retrobament entre Catalunya i l'Alguer que es faran el juny

El Departament de la Vicepresidència publicarà la Guia de vins de l’Alguer al juny. Es tracta d’un projecte amb el qual s’impulsa l’intercanvi entre Catalunya i l’Alguer i que s’ha fet a partir de tastos a cegues realitzats per Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, que ja han publicat dues edicions de la Guia de Vins de Catalunya. La guia es publicarà en motiu de les festes del retrobament entre Catalunya i l’Alguer, que se celebraran entre el 24 i 27 de juny de 2010.

Per a fer la guia s’han tastat a cegues una vintena de vins algueresos, de quatre cellers de la zona que treballen amb varietats autòctones de vinya. Tant Naranjo com Alcover van destacar la qualitat dels vins i la seva autenticitat, que és el resultat de l’arrelament dels productors al país, a les varietats autòctones (mònica, cannonau, trobat, cannulari i vermentino) i a la tradició vinícola. Aquestes varietats de vinya havien existit a Catalunya abans de la fil·loxera i es van perdre quasi totalment, segons han explicat. Per això, tastar vins de l’Alguer -més enllà de l’interès vinícola-, pot suposar per al consumidor català un estímul de curiositat cultural.


Jordi Alcover i Sílvia Naranjo són els autors de la Guia de Vins de Catalunya i de la Guia de Vins de l’Alguer FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari