El Departament de la Vicepresidència publicarà la Guia de vins de l’Alguer al juny. Es tracta d’un projecte amb el qual s’impulsa l’intercanvi entre Catalunya i l’Alguer i que s’ha fet a partir de tastos a cegues realitzats per Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, que ja han publicat dues edicions de la Guia de Vins de Catalunya. La guia es publicarà en motiu de les festes del retrobament entre Catalunya i l’Alguer, que se celebraran entre el 24 i 27 de juny de 2010.

Per a fer la guia s’han tastat a cegues una vintena de vins algueresos, de quatre cellers de la zona que treballen amb varietats autòctones de vinya. Tant Naranjo com Alcover van destacar la qualitat dels vins i la seva autenticitat, que és el resultat de l’arrelament dels productors al país, a les varietats autòctones (mònica, cannonau, trobat, cannulari i vermentino) i a la tradició vinícola. Aquestes varietats de vinya havien existit a Catalunya abans de la fil·loxera i es van perdre quasi totalment, segons han explicat. Per això, tastar vins de l’Alguer -més enllà de l’interès vinícola-, pot suposar per al consumidor català un estímul de curiositat cultural.


Jordi Alcover i Sílvia Naranjo són els autors de la Guia de Vins de Catalunya i de la Guia de Vins de l’Alguer FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa