Nova York beu vi català

Avui i demà Josep Roca donarà a conèixer una selecció dels millors vins catalans a New York en les jornades organitzades per l'Associació Vinícola Catalana

Durant la jornada s’entregaran els premis del concurs CARTAVI INTERNACIONAL . L’AVC premiarà a les dues cartes de vins amb una major presència de vins catalans, a banda d’altres requisits com són la qualitat o el disseny, en el territori del Estats Units. En aquesta edició han quedat onze restaurants finalistes de diferents ciutats com Califòrnia, New York, Washington, Oregon, Massachusets i Nevada.

L’intens dia finalitzarà amb la Sommelier Party, al modern Bar Basque situat a la zona de Broadway, on l’Associació Catalana de Sommeliers i la de Nova York es reuniran amb l’objectiu d’intercanviar experiències a petició de l’Associació Vinícola Catalana.

La Jornada dels Vins a New York, estarà precedida per un important acte el dia 8 de novembre com és el sopar per a premsa. Aquesta trobada se celebrarà al restaurant Mercat, dirigit pel català Jaume Reixach. Es degustaran un total de 12 vins d’anyades insòlites, que no es poden adquirir als canals de venda, escollits personalment per Josep Roca i que seran maridats amb 12 plats especialment cuinats per l’ocasió sota la direcció del xef del restaurant Celler de Can Roca. Entre els periodistes assistents destaca la presència de Jay Miller, de la Guia Robert Parker, i d’Antoni Bassas, corresponsal de TV3 als EEUU.

L’exportació de vins amb DO augmenta als EEUU La celebració d’aquestes jornades a New York és un dels actes promocionals dels vins catalans a nivell internacional més importants que organitza anualment l’Associació Vinícola Catalana, atès que els vins amb DO són els que més s’exporten a USA – tant en volum com en valor – i els que presenten una evolució més positiva. Durant l’últim exercici, aquests vins han experimentat un augment del 24’9% fins els 9’5 milions d’euros, sent el preu mig d’exportació de 5’25€ per ampolla.

Durant els darrers cinc anys, l’exportació de vins negres als Estats Units ha augmentat el 7’8% i la de cava el 7’4%. En termes macro-econòmics, els EEUU importa el 8’8% de la producció total de vi de Catalunya, situant-se en segon lloc, darrera d’Alemanya.

Nou comentari