La DO Terra Alta està d’enhorabona. Tres nous productors s’han incorporat a la denomicació i d’altres cellers, dels que ja fa anys que estan a l’empara d’aquesta DO, estan apostant per apropar-se a nous consumidors i créixer cap a nous mercats. I tot això malgrat que “no són temps fàcils per a cap denomiació d’origen catalana”, tal i com reconeixen fonts del mateix Consell Regulador de la DO Terra Alta.

D’una banda cal destacar la incorporació a la DO Terra Alta del Celler Algramar, un celler familiar de Vilalba dels Arcs que ja fa uns anys que comercialitza vi sense indicació geogràfica. També Ferrnati Wines, que s’instal·la al celler modernista de Pinell de Brai, amb l’exportació com a horitzó immediat. I finalment LaFou Celler que, aprofitant Alimentària, ha presentat LaFou de Batea, un vi negre que reivindica el caràcter i potencial de la Terra Alta. Aquest vi és el primer que la família Roqueta, del celler Abadal al Pla de Bages, elabora a la Terra Alta, un lloc on hi han trobat “gent que estima el vi i estima la terra” i un “territori especial i la disponibilitat de varietats de raïm autòctones capaces de produir vins amb una forta personalitat”.

D’altra banda, productors consolidats de la DO estan presentant novetats orientades a arribar a nous consumidors i expandir el mercat. És el cas del Celler Mariol que posa al dia la tradició familiar per fer una imatge més propera o d’Edetària, que canvia la imatge i el packaging del seu vi Edetana. D’altra banda, Altavins Viticultors ha ideat un nou producte destinat al canal Horeca: l’Almodí Petit, i la cooperativa agrícola d’Horta de Sant Joan està impulsant l’activitat vitivinícola al municipi rellançant els seus vins sota la marca Racó del Convent.


El primer vi del LaFou Celler de Batea es basa en la garnatxa negra de vinya vella, complementada amb sirà i cabernet sauvignon FOTO: VADEVI:CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa