VadeVi
Obre el Centre Bicing Penedès a l’Estació Vitivinícola de Lavern

El proper diumenge 27 de març es posarà en marxa el nou Centre Bicing Penedès a l’Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats), situada a l’edifici de l’Estació de tren de Lavern-Subirats. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de potenciar el cicloturisme i l’enoturisme actiu. El nou servei consistirà en el lloguer de bicicletes a partir per a ruta guiada o trajecte individual i la realització d’altres activitats de difusió turística entorn de la bicicleta, les rutes vitivinícoles, els establiments turístics i culturals de la zona amb la finalitat d’ampliar l’oferta turística penedesenca. Tot i així El Molí Tours ja proposa des dels darrers mesos, tots els dissabtes amb sortida des de l’Estació Vitivinícola de Lavern a les 10 hores, una ruta guiada en bicicleta que per 30 Euros inclou bici, casc, aigua, visita al celler i cava amb tast. La reserva s’ha de fer directament contactant a l’e-mail info@elmolitours.com.

La data de l’obertura del Centre Bicing Penedès no és casual doncs aquest cap de setmana serà el 10è aniversari de la reinauguració de l’Estació de tren de Lavern-Subirats com a Estació Vitivinícola de Lavern (Subirats) per acollir l’Oficina de Turisme i per tant es compleixen també els 10 anys de la creació del Patronat de Turisme de Subirats, el qual té també la seu en aquest espai. Propietat d’ADIF i cedida a l’Ajuntament de Subirats per a usos turístics, l’Estació Vitivinícola de Lavern s’ha consolidat en aquest temps com l’equipament ideal per ser la base dels serveis d’informació, difusió, dinamització turística i atenció al visitant de la porta d’entrada al Penedès i a partir d’ara també des de la perspectiva de la mobilitat sostenible tant en l’àmbit turístic com pels subiratencs usuaris habituals de rodalies RENFE.

Per aquest motiu s’ha organitzat pel proper diumenge una jornada festiva que inclou a l’Estació Vitivinícola de Lavern una jornada de portes obertes de 11 a 13 hores i a continuació l’acte d’homenatge a tots els veïns i veïnes de Subirats que van participar en la construcció i defensa de l’estació de tren de Lavern-Subirats. Amenitzat pel grup de teatre ‘En Obres’, amb una plantada de gegants, una mostra de folklore local i acompanyat d’una copa de cava de Subirats, Capital de la Vinya, es recordarà la història més que singular del Baixador de Lavern. Amb 53 anys de vida, no és coneix un exemple similar de reivindicació i estima d’un poble per la seva estació, el qual va treballar desinteressadament durant un any per construir l’edifici per a continuació cedir-lo a la RENFE, i l’any 2000 es va mobilitzar per evitar que aquesta tanqués el servei. A continuació teniu fotografies de l’Estació Vitivinícola de Lavern envoltada de vinyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa