VadeVi
Oferir un valor afegit i fomentar el consum responsable sense posar en perill les vendes de vi
  • CA

Endur-se a casa el vi que no ens hem acabat durant el dinar o el sopar al restaurant, ja és possible gràcies a la iniciativa A casa més. Aquesta empresa catalana està posant en marxa una campanya entre els restauradors catalans perquè permetin als seus clients endur-se les ampolles de vi que hagin pogut quedar a mitges.

Segons A casa més, d’aquesta manera es promou el consum de vi ja que no cal que el client tingui en compte si s’acabarà l’ampolla per decidir si vol demanar una segona ampolla de vi, per exemple. “Hi ha moltíssima gent que abans no s’atrevia a demanar una segona ampolla per por a deixar-la a la meitat, i ara si que ho demanen”, confirma Carme Victory, responsable de sala dels restaurant La Masia de la Platja, de Calafell.
[[frase]]
A casa més proporciona als restaurants les bosses de paper adequades per la mida i la forma i perquè no deixen veure el contingut de la bossa, “cosa que agraeixen els clients”; segons Míriam Soriano, de Gintònic Comunicació, l’empresa promotora de la iniciativa.

Per als restaurants, formar part d’aquesta iniciativa suposa donar als seus clients un valor afegit. Toni Palacios, que juntament amb el seu germà Eusebio, es propietari del Restaurant Eusebio, a Calafell, assegura que “es consumeix entre un 10 i un 20% més de vi que abans”.

Carme Victory explica que, fins ara, si algun client deixava un vi, s’utilitzava per cuinar, però no per servir-ne copes: “només servim a copes el vi de la casa perquè si aprofitem el que pugui quedar de les ampolles i resulta que el client vol una segona copa, li hauriem d’obrir una altra ampolla només per a ell”. És per això que, els vins negres s’aprofiten per guisar carns, “que com més bo és el vi, més bo queda el guisat”, i alguns blancs s’utilitzen per fer musclos. Els rosats i els blancs afruitats no es poden aprofitar per a res.

Per trencar el gel
Per facilitar la identificació dels restaurants que hi col·laboren, actualment una seixantena a tot Catalunya, A casa més edita uns distintius per enganxar a l’entrada del local, les bosses per endur-se el vi i un tríptic per col·locar a les taules.

“Els distintius i les bosses són una manera de treure ferro a l’assumpte”, explica Maite Pérez, propietària de La Barca de Cal Ardet. Aquest restaurant de Calafell és un lloc petit i familiar que té una clientela fixa i fidel. “Amb els clients de sempre ja tenim confiança per fer-ho, però ara també hi ha la confiança per demanar-ho i per oferir-ho amb els clients nous”, explica Maite Pérez.

Qui també donava els vins a mig acabar als seus clients abans de formar part d’aquesta iniciativa, són els propietaris de El Restaurant al costat del Museu. La Betlem Isern, propietària d’aquesta Fondue del Vendrell, explica que des de fa tres anys, ofereixen la possibilitat d’endur-se a casa les ampolles de vi. “Abans els posàvem el vi dins d’una bossa per sistema, sense esperar que ho demanessin els clients”, explica. Tot i això, està convençuda que els clients no trien el restaurant en funció de si els permet endur-se el vi a casa, sinó en funció del menjar.


Els restaurants expliquen en què consisteix el servei amb uns folletons que posen a les taules FOTO: A CASA MÉS


Els clients es poden endur la seva ampolla de vi mig plena a casa FOTO: A CASA MÉS


Els restaurants que ofereixen aquest servei tenen un distintiu a la porta FOTO: A CASA MÉS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa