VadeVi
Osona Cuina presenta una proposta gastronòmica per cada mes de l’any
  • CA

Sota el títol “Temporada Osona Cuina”, el col·lectiu Osona Cuina porta a terme una campanya que pretén promocionar les diferents propostes gastronòmiques que es poden elaborar cada mes de l’any a la comarca. Mensualment s’organitza una activitat en un dels 12 establiments que formen part de l’associació. La idea és que els amants de la bona gastronomia puguin programar-se una ruta per aquests restaurants d’Osona Cuina durant tot l’any. Gregori Vizcaino, coordinador del col·lectiu, ha explicat que “fins ara s’havien fet moltes campanyes de marca i ara es pretén promocionar els 12 establiments amb el producte que ens caracteritza a la comarca i relacionat amb cada època de l’any”. Algunes d’aquestes activitats tenen un caràcter de jornada mentre que d’altres són iniciatives puntuals. Aquesta diversitat d’oferta permet dissenyar una agenda gastronòmica relacionada amb productes locals com la tòfona i els bolets però també d’altres punts del territori com els vins, les gambes i l’arròs o bé activitas com un taller de pa, entre altres.

Després que la Fonda Sala, d’Olost, hagi organitzat unes jornades de caça al gener, el febrer L’Estanyol, d’El Brull, s’ha centrat en la cuina de la tòfona; al març, el Torres Petit, de Manlleu, munta un taller de fideuàs amb tast de vins; a l’abril, Ca la Manyana, de Sant Julià de Vilatorta, farà cuina de Quaresma; al maig, Ca l’U, de Vic, servirà un menú de degustació dedicat al bacallà; al juny, Ca l’Ignasi, de Cantonigròs, organitza tallers de pa; al juliol, Mas Albereda prepararà un sopar sota les estrelles; a l’agost li toca el torn a La Ferreria, de Tona; al setembre, es podrà fruir d’un monogràfic de bolets a Can Jubany; al novembre, el Lluçanès, ara a Barcelona, oferirà un tast de gambes del litoral català, i al desembre, l’Aloha, de Tona, farà un tast d’arrossos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa