VadeVi
Pagesos afectats per les expropiacions de l’A-27 Tarragona-Montblanc lliuren reclamacions del deute a la subdelegació del govern a Tarragona

Unió de Pagesos ha participat en un lliurament massiu de reclamacions que han fet més de cent propietaris d’explotacions agràries afectades per les expropiacions de l’autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc a la subdelegació del govern de l’Estat a Tarragona. El deute del Ministeri de Foment en concepte d’indemnitzacions per als afectats és de prop de 15 milions d’euros.

Unió de Pagesos exigeix a Foment que aboni els imports pendents de pagament a més de 500 finques agràries en concepte d’indemnitzacions per les expropiacions per les obres dels quatre trams de l’A-27 (Tarragona-El Morell, El Morell-Variant de Valls, Variant de Valls, Variant de Valls-Montblanc). Els propietaris de les finques afectades reclamen al Ministeri el valor de la restitució de les terres expropiades, ja que no les poden treballar, tenint en compte que els mutus acords amb l’Administració es van signar fa un any i mig.

El sindicat convocarà una assemblea d’afectats per aquestes expropiacions la segona quinzena de gener amb l’objectiu de valorar la resposta del Ministeri de Foment davant del lliurament massiu de reclamacions pels pagaments pendents.

Unió de Pagesos insisteix en la situació d’incertesa de la pagesia, que a hores d’ara encara desconeix com afectarà al teixit agrari i a les infraestructures agràries, com ara camins, regadius, xarxes de drenatge, la paralització d’algunes de les obres que s’estan realitzant. A més, els afectats també desconeixen qui es farà càrrec de la reparació de les infraestructures agrícoles necessàries mentre no es tornin a licitar les obres, ja que aquests projectes provoquen un gran impacte al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa