VadeVi
Pago de Tharsys: «L’anunci no és nostre… però no diu cap mentida»

Furgoneta anunciant la venda de cava valencià com a ‘no català’ que ha incendiat les xarxes socials. Foto: @PPSC_s">

El celler de Requena (Plana d’Utiel) Pago de Tharsys ha estat el protagonista involuntari d’una intensa polèmica a les xarxes socials arran de la publicació d’una fotografia en què un repartidor promociona el cava que elaboren com a “no català”, sobre una bandera espanyola. Des del celler asseguren que no tenen “res a veure” amb l’anunci, que asseguren que s’ha empescat un repartidor de Fuengirola (Màlaga) per iniciativa pròpia, asseguren que “no els agrada i així ja li ho hem dit”, però tampoc no pensen fer-hi res més: “L’anunci no diu res que no sigui veritat.”

“Aquest senyor deu haver pensat que això li serviria per treballar, deu haver pensat que així vendria millor les 100 ampolles que ens havia comprat”, explica el propietari del celler, Vicente García. “Jo no puc fer-hi res. Hi ha la bandera espanyola, i jo em sento orgullós de la bandera, i diu que és cava no-català, que també és cert. Jo no hauria fet mai un anunci així, no hem utilitzat mai el no ser catalans com a arma comercial. Ell aprofita tota una sèrie de qüestions polítiques -per mi, de manera incorrecta- per intentar vendre… Ja li hem dit que no ens agrada”, justifica.

García reconeix que l’anunci seria irreprotxable si, sobre la mateixa bandera espanyola, hi especifiqués que es tracta d’un “cava valencià”. “És veritat, però què hi puc fer?”, es pregunta. Assegura que el repartidor en qüestió els havia comprat 100 ampolles a preu de majorista, i que els ven per Andalusia a preu de mercat. És a dir, que no hi tenen cap més relació laboral que un mer intercanvi econòmic com a subministrador i proveïdor.

“He viscut a França, a l’Aragó, a Catalunya durant vint anys… I em sento espanyol, perquè m’agrada Torrente Ballester, Rosalía de Castro, Josep Pla i Salvador Espriu”, assegura. L’anunci, però, suggereix que Catalunya no forma part de l’Estat espanyol. “Cert, però aquest senyor ha pensat que així vendria més”, reitera.

Aquest diari no ha pogut contactar amb el repartidor en qüestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa