Pancho Campo es considera exculpat

Segons The Wine Academy -l'empresa que va coordinar la visita de Jay Miller-, la investigació de Robert Parker no ha trobat cap actuació il·lícita durant l'estada del tastador a diverses DO de l'Estat, quan se'ls va acusar de cobrar als cellers pels tastos

Jay Miller i Pancho campo, un tàndem polèmic Foto: FENAVIN

La polèmica per la visita de Jay Miller, tastador de Robert Parker, acompanyat pel Master of Wine Pancho Campo ha donat un nou tomb, ja que almenys una de les dues investigacions encarregades, la de Parker, podria tancar-se sense haver trobat evidències de conductes inapropiades durant la visita.

Segons ha fet públic The Wine Academy, l’empresa fundada per Pancho Campo que va coordinar la visita de Jay Miller, el bufet Cozen-O’Connor contractat per Robert Parker no hauria trobat cap evidència que durant la visita de Miller i Campo a diversos cellers hi haguès hagut cap actuació inapropiada per part The Wine Academy. Segons aquesta investigació, cap celler hauria pagat, ni honoraris ni dietes, per les visites i tastos dels seus vins. En el mateix comunicat, The Wine Academy lamenta que “la coincidència de diversos esdeveniments en el temps, hagi pogut donar la imatge de conducta impròpia i que s’hagi pogut questionar la integritat de The Wine Advocate i, per extensió, de Robert Parker”.

Pel que fa a l’altre investigació sobre el cas, la de l’Institute of Masters of Wine, aquesta continua oberta tot i que s’espera que es tanqui en el termini d’un mes. Consultat sobre la questió, Pancho Campo ha declinat fer declaracions fins que no surti el resultat d’aquesta segona investigació.

Desvinculat de The Wine Academy?

D’altra banda, la relació actual de The Wine Academy amb Pancho Campo és tot un embolic, atès que Campo se n’hauria desvinculat totalment, tot i que els actes relacionats amb el vi que organitza la seva actual empresa, Chrand Management, van a càrrec de The Wine Academy.

Nou comentari