Pancho Campo renuncia al títol de Master of Wine

L'Institute of Masters of Wine atura la investigació per l'escàndol de la visita de Jay Miller

Jay Miller i Pancho campo, un tàndem polèmic a FENAVIN Foto: FENAVIN

Pancho Campo, principal implicat en l’escàndol de la visita del tastador Jay Miller a diversos cellers de l’Estat espanyol, ha renunciat al seu títol de Master of Wine, segons es desprèn d’una breu nota publicada al web oficial de l ‘Institute of Masters of Wine , que dóna per tancada la investigació sobre “presumptes infraccions del codi de l’Institut” al temps que aquesta decisió ha estat presa “a causa de la renúncia de Pancho Campo”. Prèviament un tuit del Master of Wine Tim Atkin anunciava la renúncia.

L’Institute havia obert una investigació per descobrir si hi havia hagut infraccions del codi de conducta a causa de la sospita de cobraments inapropiats generats durant la visita de Jay Miller, tastador de Robert Parker, a diversos cellers de l’Estat l’any 2011. Aquesta investigació, que s’ha dut a terme en paral·lel a la que va encarregar Parker (i que va acabar només amb la sospita que hi havia hagut ‘aparença d’impropietat’), s’ha donat ara per tancada, de manera que és possible que no transcendeixi el contingut de la investigació, ni tan sols s’arribi a saber si aquesta havia arribat a alguna conclusió.

A més de la renúncia de Pancho a aquest títol, cosa que el fa perdre tots els privilegis associats al Master of Wine i la prohibició de fer servir les seves sigles, MW, l’empresari ha desvinculat la seva feina professional del món del vi fins al punt que, recentment, va deixar de formar part de l’empresa que ell mateix va fundar, The Wine Academy per passar a fundar-ne una altra, Chrand Management, amb una implicació secundària en el sector del vi.

Nou comentari