El Consell Regulador de la DO Tarragona ha organitzat aquest dimecres, un tast del maridatge entre els panellets i els vins dolços de la DO. Es tracta d’una col·laboració amb el Gremi de Pastissers Artesans de les comarques de Tarragona. De fet, el tast s’ha fet a la seu del gremi, a l’avinguda de Catalunya.

Els pastissers Carles Vallvé, Albert Poy, Josep Palau i Josep González han presentat els panellets -els típics de pinyons, ametlla i coco, però també de cafè, codonyat, figa o fins i tot, pètals de rosa- i han destacat la importància de la qualitat dels productes d’origen, totalment naturals.

Els 100 pastissers que integren el gremi estan treballant a fons per oferir al voltant de 25.000 quilos de panellets, una xifra que es manté respecte d’altres anys tot i la crisi econòmica. Els panellets, que des de fa tres anys disposen de la certificació d’Especialitat Tradicional Garantida (ETG), costaran entre 30 i 42 euros el quilo.

La gran majoria de pastisseries agremiades disposen, a més, de diferents vins dolços de la DO Tarragona, entre ells els dels cellers Mas Vicenç, la Cooperativa de Vila-rodona, De Muller, i el Celler Sort del Castell. Justament són aquests vins els que l’enòloga de la DO Tarragona, ELisa Ribé, ha presentat en maridatge amb els panellets del Gremi de Pastissers.

Aprofitant la diada de Tots Sants, aquestes dues agrupacions sectorials han decidit impulsar una col·laboració que permetrà donar a conèixer els panellets artesans que elaboren el centenar de pastissers que estan agremiats i també els vins de licor que elaboren els cellers de la DO com moscatells, vins rancis, misteles o vins de missa entre d’altres.


El Gremi de Pastissers Artesans de les comarques tarragonines prepara 25.000 quilos de panellets FOTO: VADEVI.cat


Els vins dolços de la DO Tarragona mariden amb els panellets artesanals FOTO: DO TARRAGONA


el Gremi de Pastissers Artesans de les comarques tarragonines i la DO Tarragona col·laboren per promoure els seus productes FOTO: DO TARRAGONA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa