VadeVi
Parker reconeix implícitament la singularitat dels vins catalans

Si estudiem el llistat dels vins espanyols que Miller ha publicat aquest mes de juny a la web de pagament www.erobertparker.com dins l’article “Spain 2011- Export Market Big, Domestic Market Small”, entre els 62 vins més ben classificats (els de 94 punts en amunt) no n’hi ha cap de català, i del total de 1.482 que apareixen al llistat (els de més de 85 punts) només en trobem 29 d’elaborats a Catalunya.

Catàstrofe! es podria pensar. Però si creuem aquest llistat amb el dels vins catalans que va tastar a la visita que el gener va fer a Catalunya, les coses canvien, i aleshores tindríem un total de 106 vins de 94 punts en amunt, 44 dels quals, catalans, que arriben fins un altíssim 41,5%.

Dit això, és evident que Miller, a partir de la visita a Catalunya, ha decidit per primer cop separar els vins catalans dels de la resta de l’estat al conèixer en persona la existència d’una realitat social i política diferenciada. Com escriu Miller a l’article Focus on Catalonia, “Catalunya és una regió a la costa mediterrània que abasta una part del sud de França i una part del nord-est d’Espanya, on bona part dels ciutadans es consideren catalans en primer lloc”.

En aquest mateix article, a la dreta, a l’apartat de Multimèdies relacionats es pot decarregar el llistat dels 29 vins catalans que apareixen a la llista de l’Article de Jay Miller “Spain 2011- Export Market Big, Domestic Market Small”

Llista Parker de vins catalans a Spain 2011 Llista Parker de vins catalans a Spain 2011


Pancho Campo, Jay Miller i Oriol Guevara FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa