Per fi s’ha publicat el reportatge i la llista sencera de la visita que va fer Jay Miller a Catalunya fa uns mesos.

El mes de maig passat només s’havia publicat la primera part del article i una llista incompleta dels vins que va tastar.

Dels 392 vins que van aparèixer a la 1a. part i que corresponien només a vins de les DO Cava, Montsant i Priorat, ara s’ha passat als 577 vins que composen la llista completa amb vins de les 12 DO catalanes.

En aquest mateix article en l’apartat de “Multimèdies Relacionats” es poden descarregar dues llistes diferents, una en la que apareixen tots els vins catalans que ha puntuat Miller ordenats per puntuació i amb la DO de cadascún.

En l’altra llista els vins apareixen ordenats per Denominacions d’Origen i, dintre de cadascuna, per ordre de puntuació.

Com és habitual en les publicacions de Parker, la DO catalana amb més vins i puntuacions més altes ha estat Priorat, amb 200 vins de més de 85 punts, i 12 entre els 15 vins que superen els 96 punts.

La DO Cava ha estat la segona, amb 144 vins, un entre els 15 primers. Després va la DO Montsant, amb 49 vins, un dels quals ha estat el segon millor classificat.

Seguint-la de prop hi trobem la DO revelació, que ha estat Empordà, amb 44 vins, tot i que els primers vinsd d’aquesta DO els haurem de buscar més avall en el rànquing.

La segueixen les DO Penedès i Terra Alta, amb 36 i 35 vins respectivament, Costers del Segre amb 27, i Conca de Barberà i Catalunya, amb 15 i 14.

Completen la llista els 7 vins del Pla de Bages, els 4 de Tarragona i 2 d’Alella.

Les dades estan extretes de la llista completa publicada fins ara per Parker, amb vins de totes les DO catalanes.

VADEVI.cat no es responsable de les possibles omissions o errors que hagi pogut cometre The Wine Advocate i farà un seguiment constant de la publicació del crític nordamericà. Si hi ha novetats, s’actualitzarà la llista.

Els errors en la llista que hagi pogut cometre The Wine Advocate o VADEVI.cat, podeu notificar-los al correu electrònic: redaccio@vadevi.cat i seran esmenats en la llista publicada per VADEVI.cat

Llista Parker completa dels vins catalans 2011 amb DO per punts Llista Parker completa dels vins catalans 2011 amb DO per punts

Llista Parker completa dels vins catalans 2011 amb DO per DO Llista Parker completa dels vins catalans 2011 amb DO per DO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa