Els propietaris del grup de cellers encapçalats per Parxet han adquirit els actius de la elaboradora de caves Signat. Per a la gestió han creat la nova societat Bodegues Signat, amb un capital social de 200.000 euros. L’operació ha inclòs la compra de la marca (‘Signat’) i el fons de comerç, segons informa Vino Gallego.

Pel que fa a les instal·lacions productives, situades a Alella, els anteriors propietaris de la companyia cavista mantenien un contracte de lloguer a llarg termini, que ha heretat la nova Bodegues Signat, si bé la intenció de la família Raventós Basagoiti és adquirir-les en propietat.

El celler té capacitat per produir unes 250.000 ampolles de cava anuals, tot i que en els últims anys el volum comercialitzat s’havia situat al voltant de les 100.000 ampolles.

Per això, els plans de la nova direcció del celler passen per desenvolupar la marca i reposicionar-la en els mercats.

La societat Signat, amb David Coll Simó com a president, es troba en situació de concurs voluntari de creditors des del passat mes de maig.

Encara que no han transcendit les xifres del passiu, el 2009 la companyia va tancar amb vendes de 590.000 euros (enfront dels 850.000 euros de l’exercici precedent) i pèrdues netes de 70.000 euros.

Per contra, destaquen els bons resultats del grup vitivinícola de la família Raventós Basagoiti i el seu positiva evolució en els últims anys. El 2010 va comercialitzar 1,2 milions d’ampolles de cava i 650.000 de vi amb DO Alella, Ribera del Duero (elaborat per la seva filial Parxet Duero) i Rioja. En l’exercici tancat el juny del 2011 va assolir una facturació de 8,2 milions d’euros, un 9% més que en el precedent i gairebé un 19% més que el 2009.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa