Parxet presenta les seves intimitats

El celler de la DO Alella presenta 3 caves i 3 vins que fins ara poca gent havia pogut tastar. De tots ells se n'han fet produccions limitades que es podran comprar en botigues especialitzades

No es tracta dels secrets millor guardats, però si de vins i caves que poques vegades ha tastat algú de fora del celler. En total 3 vins i 3 caves que el celler Parxet ha presentat aquest dilluns a Monvínic davant d’uns quants sommeliers i professionals de botigues especialitzades, en total més d’una cinquantena. “Sempre haviem dit que valia la pena donar a tastar tots aquests vins i aquest any ens hem decidit” ha explicat Ramon Raventós, conseller delegat del celler.

Parxet ha presentat aquest dilluns durant tot el dia sis vins diferents. Dos dels tres caves que han donat a tastar serveixen com a base dels seus Titiana i Aniversari, és a dir, són caves que el consumidor acostuma a tastar ja en cupatge. El pinot noir vinificat en blanc i el pansa blanca -o xarel·lo- fermentat i criat en barrica. Es tracta de dos espumosos que es podrien comercialitzar tal com estan però que Parxet, per qüestions de mercat, acaben presentant amb cupatges d’altres varietats com el chardonnay. El tercer cava ha estat un gran descobriment. Un cava de chardonnay del 1986, el primer chardonnay que va fer Parxet que, malgrat haver passat 20 anys de criança en ampolla, segueix mantenint la frescor i els aromes de fruita. “Els nostres vins passen, de mitjana, una criança de 3 anys i mig, i la línia que seguim és de fer criances cada vegada més llargues, però ens autoexigim que els nostres vins no perdin la fruita, que no tot sigui oxidació”, ha explicat Raventós.

Pel que fa als vins, dos d’ells del celler que Parxet té a Ribera del Duero, també hi ha hagut una sorpresa. Per primera vegada, Parxet ha vinificat la pansa blanca com es vinificava fa 50 anys ala zona de Martorelles. “L’hem vinificat com els negres, deixant-la amb les pells i controlant l’equilibri entre l’amargor de la pell, el sucre i l’acidesa. Després n’hem fet dues parts, una ha fet la criança en bóta per conservar la finor i l’altra ha fet la criança en ampolles de 5 litres per conservar la fruita i la frescor”, ha explicat Xevi Carbonell, director tècnic de Parxet. El resultat és un Perfum de Pansa que “recorda al raïm que mengem al moment de la verema” perquè té totes les aromes del raïm i lahora totes les del vi. és astringent, dolç i fresc.

De tots ells, se n’han fet produccions molt limitades -d’entre 130 i 580 ampolles- que es podran comprar en algunes botigues especialitzades. El preu de les ampolles està al voltant dels 20 euros.


Xevi Carbonell i Ramon Raventós durant la presentació de Parxet a Monvínic FOTO: VADEVI.cat


Hi han assistit més d’una cinquantena d’especialistes FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari