VadeVi
Pau Albó: «Ara tenim més demanda fora de les nostres comarques»
  • CA

Celler Cooperatiu Espolla Foto: VADEVI

Fa prop de mig any el Celler Cooperatiu d’Espolla s’emportava un Vinari de Bronze pel seu vi jove Vinya Orlina Negre i un Vinari d’Or pel Solera-Garnatxa d’Empordà en la categoria de vins dolços. “No ens ho pensàvem que podríem guanyar. Sabem que fem un bon producte però com a bons catalans tendim a pensar el pitjor. Ens va fer molta il·lusió”, assegura en Pau Albó, enòleg del celler.

Aquest Vinari d’Or els ha permès fer-los més coneguts fora de les comarques de Girona i han detectat que des del Premi Vinari, tenen més demanda arreu de Catalunya.

Per Albó, el secret del seu vi dolç és molt senzill: més de 50 anys de solera. I pensa que precisament és això el que l’ha fet mereixedor del premi.

Ara, com sempre, estan decidits a mantenir, i si es pot, augmentar la qualitat del Solera-Garnatxa d’Empordà i una de les coses imprescindibles és no rejovenir-lo.

Per aquest celler, que funciona des de 1931, els Premis Vinari són importants perquè són “els premis de casa”. Albó afegeix que “els Vinari contribueixen a millorar el vi català, a donar-lo a conèixer i a fer bullir l’olla, i això ens va bé a tots, al sector i als consumidors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa