VadeVi
Pau Gasol és investit confrare d’Honor de la Confraria del Cava Sant Sadurní d’Anoia

L’ala-pívot espanyol dels Lakers de Los Àngeles de la NBA , Pau Gasol, va ha estat investit com a Confrare d’Honor de la Confraria del Cava Sant Sadurní d’Anoia, en una cerimònia organitzada a l’hotel Beverly Wilshire, de Los Àngeles.

“El cava sempre ha estat molt especial, molt de la nostra terra; a casa meva, en moments importants de la vida, sempre hem brindat amb ell”, va dir l’esportista català durant la primera investidura internacional de l’entitat als Estats Units, celebrada davant la presència d’uns 100 convidats. “En aniversaris, vacances, Nadal… el cava sempre ha estat signe de celebració i alegria; ser investit avui com a Confrare d’Honor és un gran orgull per a mi, espero dur el títol amb honor i responsabilitat tota la meva vida”, va afegir Gasol, ja amb la capa i la medalla en forma de penjoll de raïms.

Durant la cerimònia, es van investir com a Confrare de Mèrit a Carlos Arteta i Daniel Olivella, propietari del B44 Català Bistro, de San Francisco, un dels millors restaurants d’EEUU segons el diari USA Today. “Després de 30 anys vivint als EEUU, als meus amics els encantaria veure això”, va dir Olivella.
[[frase]]
Els tres homenatjats van ser testimonis en primera persona de tot el procés d’investidura, un solemne ritual que inclou vestir la capa pròpia de la companyia i l’obertura d’una ampolla de cava per a cadascun d’ells, qui posteriorment han de beure d’un glop la copa que se’ls serveix.

L’acte, de reminiscències medievals, es completa amb la lectura d’un jurament escrit en un pergamí i la investidura com a Confrares, amb l’espasa sobre les espatlles dels homenatjats. Uns quaranta membres de la Confraria del Cava, fundada al 1979, van assistir a la cerimònia, en la qual van estar representats els caves Freixenet, Codorniu, Juvé i Camps, Gramona, Torelló i Mestres.

“Pau Gasol és més popular fora d’Espanya que el nostre president o el nostre Rei, és algú universal”, va afirmar Pere Bonet, president de la Confraria del Cava. “Avui fem realitat un somni de la Confraria, és un dia històric per a nosaltres; Pau Gasol té uns valors que nosaltres compartim: el talent treballat dia a dia per a aconseguir fites, la naturalitat i la modèstia”, va apuntar Bonet.

Gasol, a canvi, no va dubtar a dedicar una samarreta dels Lakers a la Confraria, la delegació de la qual va poder assistir aquest dimarts al partit entre els Angelinos i els Memphis de Grizzlies, on juga Marc Gasol, germà de Pau. A més l’entitat va fer lliurament a Kobe Bryant, el líder de l’equip californià, d’una carta personal del president del FC Barcelona, Joan Laporta. En la missiva, el dirigent català va convidar a Bryant a presenciar un partir de futbol de l’entitat al Camp Nou.

La primera investidura internacional de la Confraria del Cava es completarà amb un programa d’activitats i visites a d’altres punts de la costa oest d’Estats Units, entre elles les visites a vinyes de les regions vitivinícoles de Sonoma i Napa Valley.


Gasol assegura que el cava ha estat sempre present en totes les celebracions familiars FOTO: Edward Carreon /EFE


Gasol va dedicar una samarreta dels Lakers a la Confraria FOTO: Edward Carreon / EFE


La investidura consisteix en un solemne ritual que inclou vestir la capa pròpia de la companyia i l’obertura d’una ampolla de cava FOTO: Edward Carreon / EFE


Pau Gasol va agraïr a la Confraria la decisió d’investir-lo com a confrare FOTO: Edward Carreon / EFE


Pau Gasol i Pere Bonet mostren la samarreta dels Lakers dedicades pel pivot català FOTO: Edward Carreon /EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa