VadeVi
Pelegrí afirma que vol ser un aliat del sector vitivinícola

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha afirmat avui que el “Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) vol ser un aliat del sector vitivinícola català, i el vol ajudar en la promoció, comercialització i venda dels vins i caves”. “Vull posar l’Administració agrària catalana al servei del sector”, ha afegit el conseller, que ha destacat el paper de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) en aquesta tasca de suport.

El màxim responsable del Departament d’Agricultura ha fet aquestes declaracions avui a Barcelona durant a presentació als mitjans de comunicació, per part del Consell Regulador del Cava, dels resultats econòmics del cava espanyol durant l’exercici de 2010, que s’ha convertit en el millor any de la història del cava pel que fa a vendes i exportacions. Aquest producte és el primer vi de l’Estat en vendes en el mercat internacional.

Han participat en la roda de premsa, a més del conseller Pelegrí, el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu; el president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet; el vicepresident del Consell Regulador del Cava, Pere Albà, i la secretària general del Consell Regulador del Cava, Maria Eugènia Puig.

Segons el conseller, les prioritats que han de marcar el futur del sector vitivinícola català són la professionalització; la qualitat del producte, que facilitarà les exportacions; i la internacionalització, entesa com un esforç de les empreses per vendre més en el mercat globalitzat. En aquest sentit, Pelegrí ha afirmat que l’Administració agrària catalana no pot “limitar” el sector i està estudiant diverses propostes de desburocratització per facilitar l’economia productiva.

Després de mostrar la seva satisfacció pels resultats del cava durant l’any 2010, el conseller ha fet palès el seu optimisme per diverses raons. En primer lloc, per les bones dades d’exportació i consum, que han d’impulsar el sector a tractar de superar els resultats de 2010. En segon lloc, pel fet evident que es tracta d’un sector viu, potent i amb molta capacitat, gràcies a les empreses que formen part d’aquest àmbit. En tercer lloc, “per la tendència imparable de la substitició del xampany francès pel cava”, un fet que té un gran valor i que es concreta en l’èxit del cava a Bèlgica i França. I en quart lloc, per la qualitat del producte, que fa que tingui un gran valor afegit.

Finalment, Pelegrí ha subratllat que un altre aspecte que convida a l’optimisme és la popularitat mundial de la dieta mediterrània, considerada pels científics com la més sana del món. “Aquesta dieta ha estat reconeguda per la Unesco com a patrimoni de la Humanitat, i això serà per alguna cosa”. Segons el conseller, s’han de fer campanyes de consum vinícola basades en aquesta dieta, atès que el vi n’és un element important.


EL CONSELLER PELEGRÍ HA MANIFESTAT que vol ser un aliat del sector vitivinícola FOTO: DAAM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa