El conseller d’Agricultura Josep Maria Pelegrí s’ha significat a favor de les varietats de raïm autòctones aquesta tarda, a les Fires i Festes de Maig de Vilafranca del Penedès.

El conseller s’ha referit a la recuperació “de la vostra varietat més emblemàtica: el xarel·lo, per la qual cada cop aposten més empreses. Recuperar el xarel·lo representa preservar una manera de fer i uns productes que s’adeqüen a la cultura i a la història de l’Alt Penedès. Recuperar les varietats autòctones ens permet obtenir un vi singular, diferenciat i més comprensible per al consumidor”.

Respecte al vi en general, Pelegrí ha dit que el vi és “una beguda nostra, d’aquí, que ens lliga molt a un territori i a una comarca, i que s’acaba convertint en un símbol patriota i d’orgull, en prosperitat i qualitat de vida a les empreses, a la gent i a l’Alt Penedès” i en referència al cinquanté aniversari de la DO Penedès, ha afegit que “la DO Penedès, la més antiga de Catalunya, és símbol de tradició i modernitat, simbolitza la història i el futur del vostre vi, i amb uns vins cada cop més valorats i reconeguts gràcies a la seva indiscutible qualitat, i amb un gran potencial exportador”.

El conseller també ha destacat la necessitat de mantenir aquests estàndards de qualitat, per a la qual cosa “cal que el pagès estigui ben remunerat, que pugui viure dignament de la seva feina, perquè la qualitat comença el camp. I si el pagès està desmotivat o faltat d’il·lusió, el producte se n’acabarà ressentint”. Ha destacat, però que “això no va en contra que els altres agents de la cadena no puguin tenir excedents, aquests han de ser suficients per a seguir apostant per la innovació, per sortir al mercat internacional i per a fer publicitat per tal de seguir consolidant i donant a conèixer la marca”

També ha dit que “s’ha d’apostar d’una vegada per totes, i de forma conjunta, per l’enoturisme, sumant sinèrgies, lluitant contra la dispersió de projectes i de promocions”. Pelegrí també ha ressaltat que el Departament ha fet efectiu avui mateix el pagament de l’ajut a la reestructucturació i reconversió de la vinya per un import de 3,8M€, 1,2 dels quals (31,5% del total) han correspost a l’Alt Penedès.


EL CONSELLER PELEGRÍ I EL DIRECTOR DE L’INCAVI, JORDI BORT HAN VISITAT LES FIRES I FESTES DE MAIG DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS FOTO: DAAM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa